Корнелия Нинова в Плевен: Всички трябва да са на терен и да помагат на бедстващите в общините. Хората трябва да бъдат обезщетени

406576458 6420904811346801 598031175699025187 n

Както вече ви информирахме среща на лидерът на БСП Корнелия Нинова с актива на партията от 7 области се проведе днес, 2 декември, в Плевен.

Бяха обсъждани проблеми, както на местната, така и на националната политика. Бяха обсъждани проблеми, както на местната, така и на националната политика. След встъпителното си слово пред присъстващите, Корнелия Нинова даде импровизиран брифинг за присъстващите журналисти.

Тъй като в словото си Нинова подчерта решавашата роля на кметовете и общинските съветници като единствените институции, които могат да дават сигурност на хората в несигурни времена,„Плевен прес” я попита:

Г-жо Нинова, в област Плевен не беше обявено бедствено положение, но имаше кметства в 2 общини – Плевен и Червен бряг, където нямаше ток 4 дни. На 30-ти ноември в тези общини имаше заседания на обшинските съвети, в които има общински съветници и на БСП. Тези общински съвети решиха, че няма да включват в дневния си ред никаква точка за кризата, за тежкото състояние на хората и как може да им се помогнат. Какъв е вашият коментар?

Обективният коментар е, че отговорност за тези поражения носят други служби, а не кметовете и общинските съветници. Но политически, морално и емоционално – всеки, който е в някаква форма на властта, в този момент трябва да е на терен и да помага с каквото може. Но да не забравяме, че отговорността за тези проблеми е на ЕРП-тата. Всички институции трябва да намерим начин хората да бъдат обезщетени за загубите, които понесоха.

Сутринта омбудсманът на държавата каза, че всички институции, трябва да направят писмено искане до КЕВР и до омбудсмана, ЕРП-тата да предприемат някакви мерки за обезщетение. БСП във ваше лице би ли потърсила омбудсмана и оттам чрез общинските съветници по места, на хората да се даде информация какво да направят?

Разбира се, това е най-малкото. Ако трябва – да се опростят процедури за подаване на документи, за доказване и т.н… Ако трябва – да се променят наредби, подзаконови нормативни… Това е комплекс от действия. Ако трябва да направим тези промени, сме абсолютно готови. Ще се чуя с Диана Ковачева утре и каквото трябва и в парламента да предприемем, ще го направим. Защото представете си, че се случи отново и не е направено нищо, с което да решим този въпрос.

Колко живот предвиждате още на сглобката?

Не мога да правя прогнози. За да решиш едно уравнение има едно неизвестно, тук има 250 неизвестни. Не знаеш сутрин как ще се събуди Борисов, на обяд дали си е пил кафето Пеевски и вечерта дали Кирил Петков няма да се скара с Йордан Цонев.

Споделете:

Прочетете също

452647585 881642437340903 4772664195016882653 n

С курбани почетоха свети Илия в червенобрежко

На 20 юли всяка година Православната църква прославя свети пророк Илия – един от най-великите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *