Конференция събира на 7 юли в град Левски водещи имена в медицината по проблеми на регионалното здравеопазване

ЛЕВСКИ 2 1

град Левски, център. Снимка – фейсбук.

На 07 юли 2023 г. /петък/ от 12:00 ч. в лилавия салон на Община Левски ще се проведе конференция на тема „Регионално

и национално здравеопазване – приоритети и предизвикателства”. Ще бъдат обсъждани проблемите на общинското здравеопазване и общинските болници. Това каза за “Плевен прес” Любка Александрова, кмет на община Левски. Събитието се провежда съвместно с община Сухиндол по линия на МИГ-овете, допълни Александрова. И допълни, че мащабното събитие е част от инициативите на общината, свързани с подобряване на местните здравни и социални услуги.

На 7-ми юли /петък/ на конференцията ще присъстват водещи специалисти в здравеопазването: проф. Генчо Начев – кардио и съдова хирургия и екип от болница „Св. Екатерина“, проф. Атанас Щерев – гинеколог и специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“, проф. д-р Радослав Гайдарски – хирург, проф. д-р Тома Пожарлиев – хирург от болница ,,Доверие“, д-р Георги Кръстев – ортопед от УМБАЛ “Каспела” гр. Пловдив, д-р Тихомир Папуров – ортопед, д-р Добрин Папуров – хирург от МЦ „Солигена”гр. Търговище, проф. д-р Тодор Черкезов, дерматолог и директор на болница МБАЛ ,,Д-р Атанас Дафовски“ гр.Кърджали, д-р Димитър Черкезов – дерматолог в МБАЛ ,,Св. София“.

Покана за събитието е отправена и към УМБАЛ 4д-р Г.Странски” Плевен и МУ – Плевен.

Събитието ще има и практическа насоченост за гражданите на община Левски. Гореизброените специалисти заедно със своите екипи ще извършат безплатни медицински прегледи в същия ден, в сградата на „МБАЛ – Левски“ ЕООД. За целта е обявен телефон за предварително записване на час за желаещите да бъдат прегледани – 0878 210 161.

Организаторите приканват от прегледите да се възползват хора със сериозни заболявания, а не за профилактични прегледи.

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *