Консултациите за СИК-овете в община Плевен преминаха безпроблемно

20230920 121733

Снимка: “Плевен Прес

Среща с парламентарно представените партии и коалиции, които ще участват в местните избори на 29 октомври проведе кметът на Плевен Георг Спартански днес, 20 септември, в Заседателната зала на общината.

Разпределението на местата в СИК-овете е направено предварително от общинска администрация като проект. Това проекто-предложение е разгледано от партиите предварително. Детайли по него се обсъждаха на днешната консултация при кмета на община Плевен.

Целта беше разпределяне между партиите и коалициите на броя и местата в СИК-овете в община Плевен. В консултациите участваха парламентарно представените партии и коалиции – коалиция „ГЕРБ-СДС”, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България”, „Възраждане”, „Движение за права и свободи”, коалиция „БСП за България” и „Има такъв народ”.

Представителите на партиите и коалициите постигнаха споразумение за разпределението на ръководствата и численият състав на секционните избирателни комисии. Направени бяха размествания в ръководствата на СИК-овете между ПП и ДПС, както и между “Възраждане ” и ДПС за членове на комисии. Резултатът от проведените консултации ще бъде изпратен в ОИК-Плевен.

От общинската администрация напомниха на участниците в консултацията, че промени в състава на СИК-овете могат да се правят до 25 септември.

Следващите консултации при кмета на община Плевен между парламентарно представените партии ще бъдат за уточняване състава на подвижните СИК-ове.

20230920 121627

20230920 121716

Снимки: “Плевен Прес”

Споделете:

Прочетете също

Picture817

Запалват светлините на коледната елха в Червен бряг на 9 декември

Снимка: Община Червен бряг, архив В най-прекрасния месец от годината, изпълнен с вълшебства и надежда, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *