„Консервативна България“ представи кандидатурата на инж. Сашо Радоловски за кмет на община Плевен и листата си за общински съветници

378687935 6135341463236472 1767529134364722875 n

От ляво надясно: Денислава Горанова, Сашо Радоловски, Борис Ячев, Николай Иванчев и Константин Стоянов. Снимка: “Плевен Прес”

Кандидатурата на предприемача инж. Сашо Радоловски за кмет на община Плевен беше представена днес от ПП „Консервативна България“ на пресконференция в пресклуба на БТА в града. Освен кандидата за кмет, присъстваха председателят на партията Борис Ячев, областният координатор Николай Иванчев и кандидатите за общински съветници Константин Стоянов и Денислава Горанова.

Борис Ячев заяви, че „Консервативна България“ е новото име на НФСБ. Той подчерта, че партията е изключително подготвена за местния вот на 29 октомври.

Николай Иванчев представи част от имената на кандидатите за общински съветници от листата на партията:

водач на листата е Сашо Радоловски, на второ място е Николай Иванчев, трети е Мариян Лазаров – магистър по управление на международни проекти и консултант по строителен надзор, четвърти е Тихомир Петров – агроном и главен технолог, пети е Константин Стоянов – специалист по лека атлетика, шеста е Димитринка Христова – икономист, магистър по управление на бизнес проекти, седми е Стефан Събев – рехабилитатор и ерготерапевт, осма е Денислава Горанова – медицински рехабилитатор, девета е Ростислава Димитрова – инженер по автоматика, десети е инж. Християн Петров – IT специалист, единадесета е Маргарита Фичева – икономист и педагог, дванадесета е Росица Маринчева – икономист, тринадесети е Цветелин Тончев – икономист, четиринадесети е Анатоли Радославов – управител и на петнадесета позиция е Мариян Атанасов – педагог.

Борис Ячев обясни, че „Консервативна България“ ще се яви с пълна листа за предстоящите местни избори. Предстои да бъдат включени имената на кандидатите за общински съветници от по-малките населени места и кандидатите за кметове на кметства.

След това думата беше дадена на кандидатът за кмет Сашо Радоловски, който представи основните приоритети от програмата на партията за развитието на община Плевен в периода на следващия кметски мандат 2023-2027 г. Инж. Радоловски подчерта, че автор на програмата е самият той:

„В сектор „Транспорт и регионално развитие“ предвиждаме изцяло въвеждане на нова организация на транспорта и развиване на логистиката. Ефективно повишаване на безопасността на пътната мрежа. Обособяване на нови надземни паркинги, защото са по-евтини с фотоволтаични паркове, за зареждане на електрически автомобили. Покриване на части от р. Тученишка за предотвратяване на наводнения. Обособяване на около 100 паркоместа в районите на Градската градина и на Кооперативния пазар. Ще наблегнем и на маркировките по пътищата.

В “Енергетика“ – всички малки населени места да бъдат енергийно независими. Ще изградим малки фотоволтаични централи върху сградите с малки батерийни стопанства, които ще захранват директно уличното осветление. В реките ще сложим малки генератори. Ще изградим подобни инсталации и върху общинските сгради в Плевен, за които това е възможно.

В „Сигурност и обществен ред“ трябва пешна промяна на общинската наредба по опазване на реда и сигурност. Ще направим така, че да се спазват мерките и да не се продават цигари, алкохол и уповайщи вещества на подрастващи. Предвиждаме създаване на общинска полиция и изграждане на дигитален билборд, на който да се предават онлайн нередностите, които се случат в заведенията.

В сектор „Бизнес“ предвиждаме инфраструктурата около сградите на всеки работещ бизнес на територията на Плевен да отговаря на европейските изисквания. Това ще стане със взаимодействие между бизнеса и общината. Предвиждаме да се подобри транспортът в промишлените зони.

В „Социалната политика“ предлагаме да се развият общински центрове за работа с деца, за семейно планиране.

В „Администрацията“ изцяло да бъде въведено електронно обслужване на физически и юридически лица.

В „Образованието“ предвиждаме създаване на позиция „експерт-консултант“ в общинските училища. Той ще напътства децата още в ранна възраст към определеното училище, в което да развият своите възможности.

В сектор „Здравеопазване“ предвиждаме пълно саниране на общинските сгради на ДКЦ 2 и ДКЦ 3 и изграждане на фотоволтаични станции с батерийно стопанство и термопомпи. Същото предвиждаме и за спортните зали.

В сектор „Туризъм“ предвиждаме да привлече хора които д апосетят града и да похарчат парите си тук.

Смятаме, че младите хора трябва да могат да участват дейно във взимането на решения и развиването на политиките на община Плевен.

В „Земеделието“ предвиждаме създаване на общинска борса. Това означава, че общината ще се ангажира да изкупува земеделска плодове и зеленчуци, прозиведени в частни стопанства и ще ги предоставя на общинскат борса. Кухните на детските градини и училищата ще ги изкупуват от борсата и ще приготвят с тях храната на децата в столовете.

Предвиждаме създаването на културен календар, който да осигурява някаква културна услуга на селата от общината поне веднъж месечно.

В сектор “Екология” предвиждаме ефективно управление на отпадъците и осигуряване за безопасна употреба от гражданите. Сметището, което притежава община Плевен и е пуснато в експолатация 2013 г. вече е запълнено.“

Инженер Радоловски заяви, че има готов екип, с който да реализира управленската си програма. Той подчерта в предстоящата битка за кметския пост в Плевен ще заложи изцяло на позитивна кампания и няма да обръща внимание на негативни нападки.

Накрая Борис Ячев сподели опасенията си от евентуални предсрочни избори през следващата година. Като причина за това той посочи властовия механизъм на сегашното ротационно управление на страната.

№ по редСобствено, бащино и фамилно имеЕГН/ЛНЧ
1Сашо Христов Радоловски**********
2Николай Иванов Иванчев**********
3Мариян Евтимов Лазаров**********
4Тихомир Бойков Петров**********
5Константин Стоянов Стоянов**********
6Димитринка Красимирова Христова**********
7Стефан Илиев Събев**********
8Денислава Бранимирова Горанова**********
9Росислава Александрова Димитрова**********
10Християн Божидаров Петров**********
11Маргарита Димитрова Фичева**********
12Росица Кирилова Маринчева**********
13Цветелин Латинов Тончев**********
14Анатолий Валериев Радославов**********
15Мариан Маринов Атанасов**********
Споделете:

Прочетете също

pozhar

Пожари унищожиха селскостопански постройки, къща и 70 декара ечемик

Небрежност при боравене с открит огън е причина за пожар в селскостопански постройки и суха …

Един коментар

  1. Кирил Петков

    Сашо, изграждането на малки фотоволтаични централи е работа на Електрохолд. Иначе , другото става.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *