Конкурс за коледно-новогодишна украса на общините под патронажа на Областния управител

иеремиева
Виолета Иеремиева, областен управител на Плевен. Снимка – областна администрация.

В периода 1 – 29 декември ще се проведе Областен конкурс за коледно-новогодишна украса на общините, под патронажа на областния управител Виолета Иеремиева.
Тя

приветства и подкрепя инициативата на фондация „Спирит Плевен” – организатор на конкурса.
В него ще се състезават концепции на общините от Плевенска област за коледна и новогодишна украса, чиято художествено-естетическа стойност ще се оценява от следното 5-членно жури: инж. Александър Йотков – зам. областен управител, Николай Неделчев /Кокала/ – председател на СБХ – Плевен, арх. Емил Дечев – председател на САБ – Плевен, Латинка Светозарова – кореспондент на БНР в Плевен, представител на Фондация „Спирит Плевен”.
Критериите за оценка са: художествена стойност, композиционно решение, връзка с околната среда, безопасност. Наградите за спечелилите призови места са парични. Ще бъдат връчени и поощрителни предметни награди.
Организаторите
споделят, че имат амбиция конкурсът да бъде ежегоден, като всяка година той ще се разраства тематично. Очакванията им са в него да се включват, освен администрациите по места, и представители на местния бизнес, местната културна общност, читалища и сдружения.
Целта е създаване на естетическа визия на обществените пространства, чрез празнична атмосфера в името на добрия вкус и запазване на традициите.
Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 10 януари 2024 г.

Информация – пресцентър на Областна администрация.

Споделете:

Прочетете също

450904168 1001894185270441 6751637468246628993 n

Отлично представяне на НЧ „Осъм – 1894″ с. Градище  на фолклорния фестивал в Славяново

На 6 юли самодейците при НЧ „Осъм – 1894″ село Градище  участваха  във Фолклорния  фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *