Начало | Култура | Комисията по култура трябва да се закрие

Комисията по култура трябва да се закрие

Постоянната комисия по култура към Общинския съвет в Плевен трябва да се закрие. Защото е напълно безполезна. Това се разбра от вчерашната сесия на Общинския съвет.

На 29-ти януари т.г. въпросната комисия провежда своето редовно заседание от 17.00 ч. в Заседателната зала на Общината. На него се дискутира и обсъжда Културния календар на община Плевен. След кратки спорове присъстващите членове го приемат единодушно. Утвърждават всички фестивали и културни прояви за 2019-та година. С изключение на 1 глас „против” Симпозиума по скулптура. Гласът е на председателката на комисията Петя Василева /ГЕРБ/. Приет е и бюджета на Културния календар в размер на 380 хил. лв.

След приключване на заседанието г-жа Петя Василева /ГЕРБ/ заявява: „2019-та ще бъде една много разнообразна културна година. Културният календар дава възможност за изява на творци от различни области. Тази година за първи път ще има фестивал по акордеон, както и за оперни певци. Всяка публика има нужда от определен вид култура. И културният календар задоволява тази потребност”.

На редовната сесия на Общинския съвет Културният календар беше посечен ! Бастисаха Международния симпозиум по скулптура. Премахнаха фестивала на духовите оркестри. Под угроза е Международния фестивал по китара. Светкавично се разпределиха суми за мероприятия извън Календара. Но близки на сърцето на дадени общински съветници.

През цялото това време Комисията по култура МЪЛЧЕШЕ ! Никой от членовете ѝ не защити Календара. Не защити и собствената си позиция като член на въпросната комисия.

Какъв е смисъла тогава от подобна комисия, след като тя не защитава собствените си решения ?! След като културата може да бъде ликвидирана като политика, заради политиката на политически договорки и сметки ?! Каква е ползата за духовния живот на Плевен от подобна комисия ?

По-добре закривай !

Ето и членовете на въпросната комисия:

 1. 1. Диана Милкова Данова
 2. 2. Катя Атанасова Христова – Заместник – председател
 3. 3. Марияна Димитрова Илиева
 4. 4. Милчо Здравков Илиев
 5. 5. Николай Емилов Маринов
 6. 6. Пенчо Василев Дреновски
 7. 7. Петя Крумова Василева – Председател
 8. 8. Стефан Димитров Петков
 9. 9. Сузан Ваит Зечири
 10. 10. Цветко Петров Цветков
 11. 11. Шенсес Яшаров Азизов

Прочетете също

Съветниците приеха за сведение справка за изпълнение на общинския бюджет за първото полугодие

dav Общински съвет – Плевен прие за сведение информация за изпълнението на бюджета на Общината, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *