Начало | Икономика | Комисиите в Общинския съвет ще се запознаят с годишните отчети на фирмите с общинско участие

Комисиите в Общинския съвет ще се запознаят с годишните отчети на фирмите с общинско участие

Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен се събират за заседания този месец по преписки и предложения, които ще стоят на вниманието на местния парламент на сесията следващата седмица. Заради усложнената епидемиологична обстановка в страната и в частност в Плевен заседанията на комисиите през април бяха отменени. По тази причина част от преписките, по които няма произнасяне, са включени в дневните редове за този месец.

Две от комисиите – ПК по “Стопанска политика и транспорт” и ПК по „Бюджет и финансова политика”, ще се запознаят този месец с годишните финансови отчети и баланси за 2019 г. на търговските дружества с общинско участие в Община Плевен. Такива са представили: „ДКЦ ІІI – Плевен” ЕООД, „ДКЦ ІІ – Плевен” ЕООД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД, „Тибор” ЕАД, „Инжстрой” ЕООД и „Паркстрой“ ЕООД. Същите са внесли и финансови справки за първото тримесечие на 2020 г.

Една от точките на ПК по „Култура, вероизповедания и международна дейност” с председател Петя Василева ще бъде разглеждането на искане за отпускане на средства, необходими за съществуването на Клуба на културните дейци в Плевен. На заседанието на ПК по „Бюджет и финансова политика” с председател Пепо Петков ще бъде разгледането допълнение на решението от априлското заседание за подкрепата на  наематели и ползватели на общински обекти за времето на извънредното положение; др.

На 26 май ще бъде заседанието на ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика” с председател Владислав Монов, която ще разгледа няколко точки, една от които е преписка от ОУ „Д-р Петър Берон” – гр. Плевен, относно възможност училището да кандидатства с проект за предоставяне на финансова помощ за саниране на сградния фонд на учебното заведение. Искането е за даване на съгласие от страна на местния парламент за това. Съветниците ще се запознаят и с отговор от кмета на Община Плевен относно инвестиционно намерение на дружество за изграждане на фотоволтанична електрическа централа върху посочени от дружеството поземлени имоти с начин на трайно ползване ”пасище”, публична общинска собственост.

Комисията по „Младежки дейности, спорт и туризъм” с председател Йордан Грижов се събира същия ден от 17,00 ч. по 6 точки. Тя ще се запознае с писмо от сдружение ФК “Плевен” относно предоставяне на изграден мини футболен терен в Плевен за безвъзмездно ползване.

Прочетете също

Иконата с мощите на Св. Ефрем Нови Чудотворец посрещат в Кнежа

На 08.06.2020 г. /понеделник/ храм Св. Троица ще отбележи своя храмов празник. По този повод …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *