Последни новини
Начало | Култура | Колекцията от макети на емблематични сгради остава и за Нощ в Музея в РИМ – Плевен

Колекцията от макети на емблематични сгради остава и за Нощ в Музея в РИМ – Плевен

Снимка – “Плевен прес”

Тематичната изложба по проект “Дунав-Река с много обща история” ще остане изложена в Регионалния исторически музей – Плевен и по време на Нощ в Музея. Тя включва 18 броя на макети, част от историческото и културно наследство на България и Румъния.

Колекцията от макети е на емблематични обществени сгради, музеи и храмове от градове от двете страни на Дунава.

Снимка – “Плевен прес”

Всеки от макетите разполага с визуално описание. Налични са и слушалки, с които посетителите могат да чуят разказ за историята на всяка една от сградите.

Изложбата на колекцията е организирана от Фондация “Отворена длан”. Тя ще в РИМ – Плевен до 23-ти септември.

РИМ – Плевен се готви също така да посрещне поредната Нощ в Музея. Тя ще се проведе утре, 22-ри септември. За целта от Музея са подготвили разнообразна програма, включваща няколко изложби и концертна програма.

Сред тях е съвместната изложба на РИМ и Държавния архив, озаглавена “45 години – народен спорт”. Част от нея ще бъде посветена на футболната слава на Спартак. От Музея ще предоставят на желаещите и специален вестник, посветен на петстотния мач на “синьо-белите” в първа дивизия.

Посетителите в утрешната Нощ в Музея ще могат да се насладят още на гостуващата изложба на РИМ – Варна “Вчера живяхме така…”, както и на изложбите “Дарение от препарирани екземпляри от РИОСВ – Плевен“, ” Спомен от онова време”, “С родината в сърцето” и ” Теренна работа 2020″.

По същото време в двора на Музея ще се състои и концерт на Общинския хор “Гена Димитрова”, мажоретния състав и гвардейския оркестър към СУ “Иван Вазов”.

Нощ в Музея е с начален час от 19:00 и ще продължи до полунощ. Входът е свободен.

Прочетете също

Манолова: Източват ли се анти-Ковид парите през офшорни и фалшиви фирми ?

Мая Манолова. Снимка – архив Плевен прес. Народните представители да създадат анкетна комисия в парламента, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *