Коледно настроение превзема площад „Възраждане“ в Плевен

Снежният човек в очакване на сняг. Снимка – Плевен прес.

Централният площад „Възраждане“ в Плевен започва да придобива коледен дух. Усмихнат снежен човек е на пост пред централния вход на Общината. Близо до него е композиция от две джуджета пазещи пощенската кутия с писмата до дядо Коледа. Всичко това е ново като идея и изпълнение, и предизвиква към усмивка и добро настроение. Особено в децата. Поставена е и миналогодишната светеща композиция с цифрите на Новата 2023 година.

Встрани на площада се извършва монтаж на павилионите за Коледния базар. Той ще бъде готов за посещение на 3-ти декември. Това съобщи за „Плевен прес“ Лъчезар Табаков, управител на Партнерс Експо, фирмата която организира Коледния базар. Около 20 търговски фирми ще предлагат в него коледни артикули. Както винаги ще има вино и скара. За първи път тази година на Коледния базар ще участва и изба Джанко, информира Табаков.

Живата елха пред храма-костница „Св. Георги Победоносец“ е в очакщване да получи новата си коледна украса. Нейните светлини ще бъдат тържествено запалени на 1-ви декември. И дано те запалят огънчето на надеждата и добротата във всички хора – малки и големи.

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

В община Пордим продължават грижите за уязвимите групи хора

Снимка – община Пордим. В община Пордим започва социален проект „Грижа в дома в Община …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *