Начало | Новини | Коледната елха в Левски грейна с надежда за малката Тияна

Коледната елха в Левски грейна с надежда за малката Тияна

Благотворителният базар в подкрепа лечението на малката Тияна се проведе вчера в Левски. На него бяха запалени и коледните светлини на града. Събитието се превърна в истинско тържество на вярата в доброто, обичта и подкрепата, израз на най-ценните християнски добродетели. Озарена от обичта на всички присъстващи и надеждата на малката Тияна, коледната елха в града грейна по-силно от всякога.
Кметът на община Левски Любка Александрова заяви следното по повод своеобразния празник:” Благодаря за топлите сърца, с които доказахме,че град Левски има голямо топло сърце изпълнено с добро. Няма по-добър начин да стартираме коледните празници и очакването за магията на Коледната нощ от този – да подпомогнем един млад живот, едно дете в борбата му за пълноценно детство”.


Любка Александрова изрази радостта си, че децата участваха в една добра кауза. Благодарност от сърце отправи към училищата в град Левски –СУ „Крум Попов” и ОУ „Максим Горки”, към ДГ „Слънце”,ДГ „Локомотив” и ДГ „Люляк”с.Малчика, към ЦНСТ – Левски и към всички съграждани, родители, учители, деца, към всички с огъня да доброто в сърцата. Огънят на желанието да сме близо и да помагаме, защото сме общност, защото живеем в един град и сме част от едно голямо семейство. Градоначалничката поздрави жителите по случай предстоящара свята Коледна нощ: “Весели празници и Бог да помага във всички добри дела.”
В благотворителния базар участваха фирми от град Левски, много родители, учители и ученици. В деня за съпричастност към една болка, към тревогата на едно семейство, към проблема на едно малко дете, много хора протегнаха ръка с вярата ,че сме заедно са по-силни.
Вечерта, специално избраната комисия от трима родители отчете пред всички събраната от Благотворителния коледен базар сума за лечението на малката Тияна. Тя бе на стойност от 5 711лв.

Благодарност към всички за дарената надежда отправиха гостуващите Дядо Коледа, Снежанка и малките джуджета. Песните и танците на децата от детските градини, училищата и читалище озариха декемврийската вечер. Послания и пожелания последваха от водещите Галя Иванова, Карина Христова, Ивет Червенква, Венцислав Георгиев, Красимир Мутафчиев и Калоян Георгиев.
За организацията и подготовката на празничното събитие се погрижиха Община Левски, НЧ „Георги Парцалев-1901”, ДСП- Левски отдел „Закрила на детето” и всички съпричастни към благородната кауза.


Източник на снимките– Община Левски

Прочетете също

ВВВУ „Георги Бенковски“ ще сътрудничи с Езиковата и НУ „Христо Ботев“

Празникът на авиацията и Българските Военновъздушни сили е повод и за поглед към децата и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *