Кой печели в Плевен ? Интригата е между ГЕРБ и Продължаваме промяната

цик нов
Снимка – интернет.

Който и да печели в Плевен, това е спорна победа защото хората отказаха да гласуват.  По данни на РИК до 16.00 ч. са гласували едва   60 202 избиратели. Което ще рече, че 173 655 са отказали да гласуват, тъй като общият брой гласоподаватели според РИК е  233 857, по данните, които са ни изпратени за 1600 ч.

Окончателните резултати ще бъдат обявени утре, вторник, но едва ли ще променят драстично картината.

25.74 % е избирателната активност в област Плевен за Народно събрание според данни на РИК за 16.00 ч.

В 23.44 ч. РИК Плевен все още нямат окончателни данни за избирателната активност в областта.. Според наши източници няма да стигне тази от 11-ти юли, която беше 38.12 %. Тогава партиите взеха проценти както следва:

Има такъв народ – 32.3 %

ГЕРБ- СДС – 21.37 %

БСП за България – 18.21 %

Демократична България – Обединение – 7.10 %

Изправи се. Мутри вън -5.41 %

ДПС – 3.79 %

Тогава ИТН взе 3 мандата, ГЕРБ-СД – 2 мандата, БСП за България – 2 мандата, Демократична България – Обединение – 1 мандат, Изправи се БГ.Мутри вън – 1 мандат. ДПС за пръв път от много време остана без мандат.

Сега нещата са коренно различни. И драматични. По неофициална информация този път ДПС ще имат мандат. Първото място си оспорват ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната. БСП за България се бори за трето място в класацията.

Големите губещи в област Плевен ще са Има такъв народ, които вероятно ще вземат 1 мандат, но Демократична България – Обединение и Изправи се.Ние идваме – по всяка вероятност ще останат без свой представител от плевенска област в новия Парламент.

Разбира се, може да има промени в тази прогноза, тъй като гласовете от чужбина ще променят числата. Но едва ли ще се стигне до големи изненади в това отношение.

А колкото до интригата – тепърва ще се говори за нея. За сега е още рано ПП да гърмят шампанското за област Плевен.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *