Кой води плакатна война в Плевен ?

плакати
Какво ли чете този гражданин ?! Снимка – Плевен прес.

На 5-ти март т.г. в община Плевен представители на 8 /осем/ партии и коалиции подписаха споразумение за коректна предизборна агитация. Всички присъстващи представители на партии и коалиции се обединиха около мнението, че въведената от Георг Спартански практика, преди всеки вот да се подписва подобно споразумение, е работеща и резултатите са видими.

class="wp-block-image size-large">плакати 3
Снимка – Плевен прес.

Подписите си поставиха представители на ГЕРБ, БСП, ДПС, „Демократична България – Обединение”, АБВ, „Възраждане”, „Републиканци за България”, Коалиция „Воля – НФСБ”.

Резултатите наистина са видими – грозно изпокъсани плакати. Въпросът е „Кой прави това, партиите или избирателите” ? Ако са партиите – защо подписват споразумение, което знаят, че няма да спазват ? Или и при плакатите е като при всичко останало – празни обещания.

Ако са избирателите – защо протестират с късане на плакати, а не с изборни бюлетини ? Защото е най-лесно или защото толкова ни е културата.

Дали този факт се дължи на липса на достатъчно места за подобна агитация, или е въпрос на манталитет. Както на партиите, така и на техните избиратели. Какъвто и да е отговора – едва ли ще даде логично обяснение на повтаряща се с години грозна гледка с предизборните плакати.

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *