Кои водачи на плевенски листи благодариха на избирателите си след 4-ти април ?

“Благодарността е знак за благородна душа”. Езоп.

До днес, 6-ти април, само двама от водачите на листи на основните претенденти за гласовете на плевенчани, са намерили време да благодарят и уважат избирателите си. Направили са го  чрез личните си фейсбук страници, каквато е обичайната практика в условия на пандемия.

Има водачи на листи без фейсбук страници. Такъв е случаят с Найден Зеленогорски, затова поместваме казаното от втория в листата на „Демократична България – Обединение”, юристът Свилен Трифонов.

Коректно е да отбележим, че пръв реагира Красимир Каракачанов. Въпреки загубата на ВМРО, намери мъжество да благодари и уважи своите съратници.

Всички други водачи потънаха в мълчание. Впрочем, мълчание цари и на фейсбук страниците на ГЕРБ – Плевен и БСП – Плевен.

Ето кой какво каза след 4-и април:

адв. Радостин Василев, „Има такъв народ”:

„Здравейте приятели,

Преди малко ЦИК обяви окончателните резултати за област Плевен. ПП “Има Такъв Народ” има 26 112 гласа. 26 112 свободни граждани на гр. Плевен и областта подкрепиха една чиста кауза. Направиха го без натиск, без плащане, без заплахи. Направиха го защото те са свободни и сега заслужават да чуят, че със своя вот, те задушиха огромен купен и контролиран вот на мафията.

Благодаря на всички от цялото си сърце. Обещавам, че няма да ви подведем. Единствената истинска победа е победата на тези 26 112 свободни българи. Нищо друго няма значение. Тези 26 112 свободни българи поставят област Плевен на първо място от всички области в България като % гласували за ПП.”Има Такъв Народ” със сериозните 24.23%. Винаги съм казвал, че родният ми град е уникален и в него живеят много, много специални хора.

Искам специално да благодаря на екипа ни в офиса в гр. Плевен, който отделяше от личното си време и средства, за да постигнем този резултат. Изказвам признателност и на хората, които работиха една година във всички общини и села от областта и не се уплашиха или отказаха. Огромна благодарност на нашите застъпници, които ни помогнаха да съхраним вота си напълно безвъзмездно и доказаха, че когато имаш кауза, няма нещо, което да те демотивира. Да се готвят лятото отново да ни помогнат, но в значително по-честна среда.

Изненадващо в последните минути ГЕРБ имат 426 гласа повече от нас, но аз съм дълбоко убеден, че поне половината от вота им не е честен. За този факт говорят отново “ключови” секции в село Буковлък и пети квартал в гр. Червен Бряг. Бъдете сигурни, че това скоро ще приключи.

Ние вече сме тук и това е само началото на промяната за България. Успех!”

Красимир Каракачанов, ВМРО:

„Здравейте, съратници. Отмина денят на изборите. Все още Централната избирателнa комисия не е оповестила окончателни данни, но прогнозата е, че ВМРО няма да има представителство в 45-ия парламент.

Благодаря на всички, които гласуваха. Благодаря на всички, които подкрепиха ВМРО. Благодаря, че и за Вас „България е над всичко“ и водещo в решенията Ви и на първо място е националният интерес. Искам да гарантирам на всеки един българин, дал доверието и гласа си за ВМРО, че ние няма да Ви предадем! Дори извън парламента ВМРО с всички сили ще отстоява интересите Ви, за които работихме и последните четири години – доходи, семейство, сигурност. Всячески ще продължим да браним българския интерес в Македония – защото там компромис на никаква цена не бива да има!

Горе главите, приятели! Не бива да унивате! ВМРО не спечели тази битка, но тепърва предстои „войната“ – а тя е за най-ценното – България”.

Свилен Трифонов, „Демократична България – Обединение”:

„Дойде времето да изкажа най-искрената си благодарност на всички 4953 избиратели подкрепили “Демократична България” в 15 МИР – Плевен! Благодаря и на тези 690 гласоподаватели, които подкрепиха преференциално моята кандидатура и ми казаха своето “ДА”! Продължавам да работя за Плевен и региона и Ви уверявам, че това е моята кауза занапред! Вотът Ви за мен е задължаващ и ми създава допълнително усещане за отговорност! Ще се постарая!

БлагоДАря!”

Мълчанието не винаги е злато. Понякога е отговор. Важен е въпросът. В случая той е „Защо мълчите ?”

Прочетете също

1088,23лв. е средномесечният осигурителен доход за страната за месец март

1088,23лв. е средномесечният осигурителен доход за м. март,върху който ще се изчисляват новоотпуснатите пенсии

Националният осигурителен институт обяви, че размерът на средния осигурителен доход за страната за месец февруари …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *