Коалиция „Демократична България – Обединение“ откри предизборната си кампания в Плевен с водосвет

Водосвет за здраве и благополучие сложи началото на предизборната кампания на Коалиция „Демократична България – Обединение“ в Плевен. Снимка – „Плевен прес“.

На 18 октомври с водосвет за здраве и благополучие представители на Коалиция „Демократична България – Обединение“ откриха предизборната си кампания в църквата „Свети Николай“ в Плевен. След което поднесоха цветя на паметника посветен на Независимостта на България, на площад „Стефан Стамболов“.

Снимка – „Плевен прес“.

Найден Зеленогорски–водач на листата, каза пред журналисти: „Днес откриваме нашата предизборна кампания за 15-ти МИР Плевен. Ще положим максимални усилия, макар и в ситуация на пандемия, да се срещнем с максимален брой избиратели, да отговорим на максимален брой въпроси.“ Той представи членовете на кандидат – депутатската листа като акцентираше на професионалния опит и експертиза на кандидатите. За новия човек в листата – Мартин Заимов, Зеленогорски напомни, че е правнук на създателя на вонноисторическите музеи в града ни и е прекарал четвърт век от живота си в Плевен. Зеленогорски подчерта, че актуалните теми, по които тепърва ще се водят разговори са Ковид, здравеопазване, Медицински университет, ВВВУ „Г.Бенковски“ и добави:

„Градът са хората. За нас най-важната инвестиция е инвестицията в човека – в образованието, културата, здравето, във възпитанието му. Нашият красив град заслужава подкрепа, заслужава бъдещото мнозинство и правителство на промяната, и реформаторските усилия, да бъде по-ангажирано с темите на град Плевен, на плевенска област и на плевенска община. Ние много се гордеем с нашия кмет Георг Спартански, който се справя безупречно, но той има нужда от по-значителна подкрепа от парламента и от бъдещо правителство. Някак си през годините кметовете на Плевен се разминават с централната  власт  и  сме инкасирали доста щети. Надяваме се тази грешка ще бъде поправена с бъдещото правителство, в което сигурен съм, Демократична България ще има силна определяща роля.“

Снимка – „Плевен прес“.

Новото лице в кандидат-депутатската листа на Коалиция „Демократична България – Обединение“ за 15 МИР Плевен,  Мартин Заимов, финансист и бивш подуправител на БНБ,  благодари на всички плевенчани за доверието, което биха му оказали.  Той подчерта: „Аз съм тук, защото за първи път, от 1997г. когато наистина повярвах в потенциала на България, ми се случва да видя българите истински свободни. Виждам много хора с най-различни възгледи, които са склонни да мислят и да си задават въпроси, а не да чакат отговори от някого другиго. В този смисъл наистина съм много обнадежден за България.“

Лидерът на „Демократи за силна България“ Тодор Еленков фокусира вниманието върху мотото на кампанията на ДБ – „Време е България да спечели“.  Според него ДБ е политическата сила, която може да направи необходимите реформи и решаващата стъпка за промяна. Като особено важно той подчерта необходимостта от модернизация на цялостната държавна система и от съдебна реформа, която да отвори път за инвестиции и увеличаване на брутния вътрешен продукт. „Във всяка област държавата се нуждае от промяна, ние сме тези които поискахме промяна и съдебна реформа преди много години. Ние сме основният стожер и основният гарант на това, тя да се случи. Сигурен съм, че ще увеличим много резултата си на тези избори, като това ще бъде основната гаранция да се случи тази промяна“, беше категоричен той.

Д-р Николай Милев от листата на „Демократична България – Обединение” заяви: „Живеем в трудни времена, но както е казано – ако беше лесно, нямаше да се падне на нас.  Ние сме обнадеждени за бъдещето на България. Заради тези усилия, които ние и нашите съграждани полагаме и заради нашата воля и желание  България наистина да стане едни силна европейска държава. Нашето верую е, че в центъра на политиката стои човекът и неговото достойнство. Всичко, което сме правили и ще правим  е изградено около тази максима. Аз безрезервно вярвам в нея.  Моят личен девиз, който е изписан във витража на Медицинския университет  е: “NON SIBI SED OMNIBUS” /Несамо за себе си,  но и за другите/! Това може да ни води.

С Ковид кризата ще се справим. И се ваксинирайте!“, призова д-р Милев.

„Демократична България – Обединение” участва в изборите на 14-ти ноември  с бюлетина №30

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

Новите 14 електробуса и зарядни станции за тях, вече са в Плевен

Новите електробуси. Снимка – пресцентър община Плевен. Нови 14 електробуса и също толкова зарядни станции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *