Коалиция ГЕРБ – СДС може да се справи с кризата като първа политическа сила

Част от лицата в кандидат-депутатската листа на коалиция ГЕРБ – СДС за 15 МИР Плевен. Снимка – „Плевен прес“.

На 18 октомври Коалиция ГЕРБ – СДС даде официален старт на предизборната си кампания в Плевен с  водосвет за здраве и благополучие в църквата „Свети Николай“.

На пресконференция в пресклуба на БТА беше представена кандидат-депутатската  листа на коалицията за 15-ти МИР Плевен, в присъствието на нейни членове.

Водачът на листата и председател на областното ръководство на ГЕРБ Валери Лачовски откри пресконференцията с думите: „ За трети път сме на избори, което е тежка ситуация за държавата. Коалиция ГЕРБ – СДС има възможност да изкара държавата от кризата. Сега е моментът в листите да влязат експерти в своите области, за да могат да помагат на региона и да реагираме адекватно на  кризите.“ Той представи поименно кандидатите за народни представители,  като подчерта образованието им, професионалния опит и областта, в която всеки е експерт.

Валери Лачовски изказа надеждата си да е полезен на Плевен и областта с познанията и опита си в областта на здравеопазването, натрупани като прокурист на МБАЛ Кнежа. Водачът на листата се ангажира с обещание да лобира за предоставяне на   медицински хеликоптер за нуждите на плевенските лечебни заведения.

Снимка -“ Плевен прес“.

Втората в листата – Петя Митрашкова е експертът по образование. Тя е педагог и  зам. председател на Постоянната комисия по „Култура и образование“ в Общински съвет –  Червен бряг. Митрашкова посочи, че образованието е приоритет за ПП ГЕРБ и те са го доказали с политиката си. Според нея, необходимото обединение ще постигнат с  ясна визия за управление и позитивни послания.

Д-р Мариана Лазарова – представител на коалиционния партньор СДС и пета в листата, представи визията на Коалицията за здравеопазването. Плевенчанка, получила образованието си от началното до медицинския университет в родния си град, тя акцентира на   дългогодишния си професионален опит като лекар от селски участък до управител на едно от най-големите заведения за извън болнична помощ – ДКЦ 2 Плевен. Д-р Лазарова подчерта, че в сектор здравеопазване Плевен, няма проблеми. Градът има  високотехнологични болници, медицински университет и млади кадри. „Плевен няма нужда от повече лечебни заведения, а от въвеждане на електронно здравеопазване, демонополизация на здравната каса и добре организирана спешна помощ“, беше категорична тя.  Като проблем за града тя посочи застаряващата възраст на личните лекари.

Третата в листата Десислава Трифонова беше представена като ново попълнение, експерт по икономика, инвестиции и финанси. С опит в Министерство на  финансите, Държавен фонд земеделие и като съветник на заместник министър – председателя по икономическата и демографска политика и Българската агенция за инвестиции. Трифонова акцентира на задаващата се социална криза, която ще бъде следствие от икономическата и здравната, ако те не бъдат овладени. Тя посочи:  „Българският бизнес има нужда от спешни решения. Служебният кабинет има мерки не в подкрепа, а срещу бизнеса. Мярката 60/40 беше с променен дизайн и беше ограничен обхватът. Планът за възстановяване и устойчивост беше изпратен в пълно медийно затъмнение. Очаква се недостиг на храни. Българското земеделие беше забравено и кризата ще се разпространи и върху този сектор. Днес живеем в държава на потъващи кораби, огромна инфлация и непоносими цени на тока. Започваме спешни срещи с представители на бизнеса в Плевен, за да чуем мнението им.“

Адриана Ганева – 4-та в листата. Плевенчанка, с три висши образования и световна и европейска титли по карате. Нейната експертиза е в областта на правото, икономиката и спорта. Ганева посочи трите най-важни приоритети, към които ще насочи вниманието си като плевенски депутат – изграждане на многопрофилна индустриална зона на територията на рафинерия „Плама“,  укрепване на спортните бази и изграждане на топли и уютни спортни зали, и създаване на апелативен съд и апелативна прокуратура в Плевен. Тя се надява останалите партии да приемат протегнатата и за диалог ръка и да подкрепят инициативите и.

Представителят на ръководството на Младежката организация на ГЕРБ Ангел Цанков, който е на 11-та позиция в кандидат-депутатската листа и беше представен като експерт по социалните политики, представи приоритетите свързани със социалните услуги. Цанков фокусира вниманието върху проблемите свързани с бездомници и психично болни. Той декларира, че ще работи за изграждане на центрове за настаняване на бездомни, на психично болни и за социална рехабилитация на бездомни лица.

Водачът на листата Валери Лачовски представи останалите членове на кандидат-депутатската листа, акцентирайки на експертизата и опита им. Това са д-р Иван Малкодански – лекар анестизиолог, доктор по медицина с титла доцент; Атанас Върбанов – офицер от запаса и магистър по инженерни науки; Дочко Дочев – треньор по футбол и бивш председател на общински съвет Левски; Ивайло Минков – икономист и специалист по ТОЛ услуги;  доц. Цветан Луканов – директор на УМБАЛ „Д-р Странски“; Велислава Величкова – юрист; Ива Христова – също младежко попълнение, представител на община Искър; Иван Койнарски  и Богдан Михайлов – представители на структурата – Старейшини ГЕРБ, както и студентът по рехабилитация и ерготерапия Страцимир Стоев.

„Трябват ни хора, които да ни изведат от кризата – здравна и икономическа.  Това са хората от нашата листа“, подчерта Валери Лачовски и продължи: „ Надявам се, че гражданите са видели какво се случи в последния парламент, ще бъдат разумни и ще дадат възможност на тези, които наистина могат да управляват. Автомагистрала „Хемус“  е наш приоритет. Тя е важна  не само за Плевен, но и за Ловеч. Изграждането на магистралата ще доведе до икономически растеж на целия регион. Трябва да направим всичко възможно Плевен да се върне на икономическата карта на страната.“

ГЕРБ-СДС са с номер 32 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

Новите 14 електробуса и зарядни станции за тях, вече са в Плевен

Новите електробуси. Снимка – пресцентър община Плевен. Нови 14 електробуса и също толкова зарядни станции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *