Кметът на Червен бряг с поздрав към учители и дейци на културата по случай 24-ти май

59697867 294197751502895 27817352764364308480 n
Снимка – Община Червен бряг

Уважаеми учители,

уважаеми културни и просветни дейци,

скъпи съграждани,

За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай 24 – ти май –Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Всяка година 24-ти май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник – на буквите, на просветата, на духа.

На този ден ние се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий и пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители.

Днес отдаваме почит към всички радетели за духовност, съхранили през вековете нашата словесност и култура, и към всички, които със своя неуморен труд и творческа енергия продължават това дело.

Със своя принос в културния живот на общината са народните читалища. От векове те са светилище и пазител на българската духовност, образователен център и школа за родолюбие и вдъхновение.

На Вас, уважаеми учители благодаря, че не жалите сили и енергия, за да запалите искрата на знанието в сърцата на най – малките – нашите деца и ученици.

Пожелавам Ви здраве, сили, творческо дръзновение и все така неотменно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – образоването на подрастващите.

Скъпи ученици,

Бъдете горди пазители на българските ценности и култура! Открийте смисъла на успеха в живота, в просветата и духовността, следвайте мечтите си, бъдете честни и почтени и отстоявайте идеалите си!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение,

Д-р Цветан Костадинов

Кмет на Община Червен бряг

Споделете:

Прочетете също

ROBERTO

RIP Роберто Кавали

Снимка – Офнюз. На 83-годишна възраст в родната Флоренция е починал Роберто Кавали. Кралят в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *