Кметът на Червен бряг поздравява съгражданите си по случай 9-ти май

280580008 10159691655489647 1216636574404656595 n
Снимка – Община Червен бряг

Уважаеми съграждани,

Девети май е значима историческа дата, превърнала се в символ на стремежа на европейците към единство, мир и просперитет. На днешния ден гражданите на Европа честват две важни годишнини – 77 години от края на Втората световна война и Деня на Европа.

Европейското единение е градено дълго, трудно, с взаимни отстъпки и истинска солидарност. Вярвам, че българите могат да мечтаят и да реализират мечтите си тук – в България, в Европа.

Днес отдаваме дължимото признание и на всички, които са загинали, бранейки сегашните свободи и ценности. На 9-ти май отбелязваме победата над хитлерофашизма във Втората световна война! Този ден е голям празник за България, не само защото ние сме вече част от Европейския съюз, но и защото страната ни е дала своя голям принос в победата срещу хитлерофашизма. Именно Втората световна война е тази, която обединява тези две големи събития – Деня на победата и Деня на Европа.

Затова в този тържествен ден, в който европейците празнуваме своето обединение, желая на всички да бъдем по-амбициозни, по-смели, по-солидарни и по-единни. Само заедно можем да гарантираме нашето европейското бъдеще и достойното място на България в обединена Европа.

С уважение,

Д-р Цветан Костадинов

Кмет на Община Червен бряг

Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *