Кметът на Червен бряг откри първата трансгранична среща по „Еразъм“ на ДГ „Зора“

д-р Цветан Костадинов, кмет на община Червен бряг. Снимка – пресцентър.

Кметът на Община – Червен бряг откри първата трансгранична среща по образователен проект на ДГ „Зора” .Това е първият проект по програма Еразъм +, който екипът на ДГ „Зора” изпълнява в партньорств със свои колеги от Естония,Турция, Румъния, Италия и Гърция. Работната среща в България се провежда в периода от 25 до 27 октомври.

Като символичен домакин, градоначалникът приветства гостите и подчерта, че образованието е един от основните приоритети в общинската политика, така както беше заложено и в предизборната му програма.

„Вие всички работите с деца, затова съм убеден, че сте едни щастливи хора и с удоволствието приех поканата да дам началото на този международен форум” – каза д-р Цветан Костадинов.

С пожелание за ползотворна работа той връчи на чуждестранните участници в проекта символични подаръци, свързани с културно-историческото наследство по нашите земи и на Балканите.

Проектът, в който участва ДГ „Зора”,се нарича „ LittleSTEMists”, поясни директорът – Милена Петрова. Целта му е обмен на добри практики, които се реализират във всяка от страните чрез образователната система, за да се намерят оптималните варианти за въвеждане на STEM-обучението. Чрез този метод на преподаване децата участват в забавни СТЕМ-дейности като се учат да правят анализ и да взимат решения за определени проблеми в областта на науката, инженерството, информатиката и дори в изкуството, а най-вече – да изгражда важни за 21-ви век умения като решаване на проблеми, критично мислене, работа в екип и лидерство!

Споделете:

Прочетете също

Ямболски шарани на плевенските трапези за Никулден

Ямболски шарани на плевенските трапези за Никулден

Любомир Николов, Росица Николова и Любомир Любомиров Николов. Снимка – „Плевен прес“. Ще има ли …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *