Кметът на село Тотлебен: Ще затворим с жива верига пътя София – Русе

Емил Гашев – кмет на плевенското село Тотлебен.

Търпението на жителите на плевенското село Тотлебен е на изчерпване.

На 10 октомври в пресклуба на БТА в град Плевен, кметът на село Тотлебен, община Пордим, Емил Гашев каза, че през месец ноември се очаква да бъде проведен протест /жива верига/ в района на отбивката за село Тотлебен на главния път Плевен – Русе.

По този повод ето какво сподели Емил Гашев: „Направо сме безсилни пред бюрократичната машина на държавата. Тотлебен е единственото населено място, което няма уширение, за да завиеш на ляво. Взимането на левия завой за влизане в селото е просто „мисия невъзможна“. Преди 5, 6 години за първи път писах писма до АПИ, до областният управител, до кмета на община Пордим и отговорите бяха „да там наистина трябва да има отбивка, обаче ще я заложим в бюджета за догодина“. Това обещание е дадено на хората от село Тотлебен преди години.

Започна се ходене по мъките. Започнаха се проекти, проекта готов, правим запитвания, после проекта сгрешен. Има ли проект, няма ли проект никои не може да каже. Всеки си прехвърля топката. На този път е осеяно с катастрофи.

Търпението се изчерпва и сега сме решили следващия месец да направим протест с жива верига. Ще затворим пътя „София – Русе“.

Практиката показва, чак когато загинат невинни хора и изведнъж държавата се сеща, че е трябвало нещо да се направи. Преди избори всеки поема ангажимент и до там“.

Подробности по проблемите с уширението ще бъдат дадени след провеждането на похода „Плевен – Тотлебен“, каза още кметът на селото Емил Гашев.

Споделете:

Прочетете също

230 души ще напуснат БСП в Гулянци след пренаредена листа от ръководството на партията

Редактирайки решението на партийния общински съвет в Гулянци, Националният съвет на БСП поставя начело настоящ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *