Кметът на Плевен с поздрав към ученици и учители по случай 15 септември

378822205 10219298898182448 1169499002109072070 n

Снимка – фейсбук страница.

На 6-ти септември кметът на Плевен Георг Спартански обяви публично, че ще се кандидатира за кмет на община Плевен на предстоящите избори на 29-ти октомври. За да не бъде обвиняван в предизборна агитация, на 15-ти септември той няма да присъства на училищни тържества по случай откриването на новата учебна година, въпреки отправените към него покани. Но отправя своя поздрав към ученици, учители и родители по повод първия учебен ден, чрез страницата си във фейсбук. Поместваме неговия поздрав без редакторска намеса:

Честит първи учебен ден!

На 15 септември по дълголетна традиция стотици хиляди наши, български деца и младежи отново тръгват по най-важния път за всеки народ – пътя на образованието.

Нека да помечтаем и си пожелаем през новата учебна година да няма пандемии, да няма кризи и извънредни ситуации, нека сферата на образованието да не изпитва обичайните трудности, съпътстващи почти всяка учебна година. Нека българските учители да бъдат удовлетворени от своя труд и от оценката на обществото за него, децата да са мотивирани и убедени във важността на знанията за бъдещото им житейско и професионално бъдеще, за изграждането им като личности , а родителите да са спокойни за здравето, сигурността и добрата подготовка на своите деца в училище.

Иска ми се денят 15-и септември да бъде слънчев и в прекия, и в преносния смисъл на думата, да бъде оптимистичен, да бъде изпълнен с много радост и с нови надежди!

Радвам се , че с всяка изминала година стойността и оценката за учителския труд в очите на обществото и на отговорните за това институции на държавно и общинско ниво се повишава и намира и своя материален израз. Без добре стимулирани учители, които да изпълняват с ангажимент и с любов отговорната си мисия е невъзможно да се очакват и добри резултати.

Пожелавам на всички – учители , ученици , родители да бъдат здрави и успешни, трудностите, съпътстващи учебния процес , да бъдат преодолявани с лекота, а всички институции да работим в синхрон, за да можем да се поздравим в края на учебната година с високи резултати не само на матури и изпитвания за съответната степен на образование, а да знаем, че подготвяме бъдещето на България по един достоен начин !

Нека бъде слънчево -усмихнат денят, нека да има много цветя и весело настроение, нека е на добър час и да върви по вода на всички, пожелавам ви го от сърце!!!

Накрая, сърдечни благодарности на всички директори на училища, които ме поканиха да споделим празника утре!

Високо ценя вашия жест!

Моля, приемете моите извинения, че няма да уважа тези покани – считам , че утре е Ден на учителя, на образованието, на училището, на учениците и техните родители, а не ден за евтин личен и партиен предизборен политически популизъм.

Ще бъда с вас духом , ще се радвам с вас и ще ви стискам палци !!!

На добър час, приятели!

Споделете:

Прочетете също

VREE

Жълт код за високи температури е в сила за петък

Жълт код за опасно високи температури е обявен за 14 области на страната.Предупреждението е в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *