Кметът на Плевен обявява 2 и 15 май за неучебни дни

Д р Валентин Христов jpg

Kметът на Oбщина Плевен д-р Валентин Христов обявява датата 2 май за неучебен ден в община Плевен със заповед от днес, 16 април, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Така възпитаниците на учебните заведения и центровете за подкрепа за личностно развитие на територията на общината ще бъдат във ваканция в дните от 1 до 6 май, от които само 2-ри не е официален почивен ден. „По този начин всяко семейство ще има възможност да планира времето си и да бъде заедно в празничните дни“, коментира д-р Христов.

С друга заповед от днес на д-р Валентин Христов за неучебен ден е обявена и датата 15 май – Празника на Плевен. Съгласно член 105, ал. 3 от Закона за предучилищното и училищното образование кметът на общината може да обявява до три календарни дни за неучебни в рамките на една учебна година за училища на територията на общината, като уведомява за това началника на Регионалното управление на образованието.

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Един коментар

  1. Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *