Кметът на Плевен награди световните шампиони по спортни танци Татяна Македонска и Момчил Петков

sportni tanc1 n

Снимка – Пресцентър община Плевен.

Плевенската двойка Татяна Македонска и Момчил Петков от клуба по спортни танци „Артефакт” с треньор Люба Валентинова завоюваха златните медали в категория латинотанци при младежите от световното първенство “World Syllabus Championships 2023”  в град Пиeве Ди Ченто, Болоня – Италия. На 26 март българският химн е прозвучал за първи път в 50-годишната история на спортните танци у нас в чест на световни шампиони, състезавали се с още 25 двойки от цял свят.

По повод историческия успех кметът Георг Спартански връчи днес на победителите  и тяхната треньорка почетни знаци на Община Плевен. От своя страна те му подариха копие от шампионската си грамота, което веднага зае място във витрината с ценни подаръци и отличия. Люба Валентинова благодари за подкрепата, която Община Плевен оказва на клуба с ежегодната субсидия за дейност. Тя е признателна и на Федерацията по спортни танци за пълното съдействие при участието в световното първенство.

Татяна Македонска е на 14 години, ученичка е в Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов”, а Момчил Петков е единадесетокласник в НУИ „П. Пипков”, специалност „Изящни изкуства”.

Те са двойка от скоро, но много бързо се адаптират един към друг, а резултатът е блестящ.

Люба, Татяна и Момчил вече гледат напред и се подготвят за предстоящ национален шампионат по спортни танци, който за пръв път от 20 години насам ще бъде организиран и ще се проведе в Плевен през септември тази година заедно с уникален за града ни международен лагер.

spoetni tanc n
sportni tanc2 n

Снимки и информация: Пресцентър община Плевен.

Споделете:

Прочетете също

dispanser tuberkuloza 1

От днес до 21 юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза

От днес, 17 юни, до 21-ви юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза. В …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *