Кметът на Плевен и четвъртокласници от ОУ „Св. Климент Охридски” се включиха в „Походът на книгите“

книга1

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов и децата 4 б клас на ОУ „Св. Климент Охридски” – Плевен днес, 16 април, станаха част от 13-ото издание на националната инициатива „Походът на книгите“, съобщават от общината. Д-р Христов избра да представи пред учениците книгата „Торба приказки“ и да ги запознае с героите – трима братя, тръгнали да търсят късмета си в чужди земи, от българската народна приказка „Дар от сърце“. Дареното от сърце е най-голямото богатство, е поуката, която носи в себе си историята.

„Приказките са не само интересни и забавни. Те крият в себе си поуки и ни учат на изконни ни ценности, предавайки ги по достъпен и лесен за възприемане начин. Обичайте книгите, пазете ги, посещавайте книжарници и библиотеки, четете“, обърна се към четвъртокласниците д-р Христов.

Учениците обещаха да четат повече и получиха здравословен подарък – плодове.

„Походът на книгите“ е ежегодно събитие, организирано за 13-а поредна година от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с Министерството на културата, Министерството на образованието и науката. През целия месец април известни артисти, журналисти, спортисти, политици и обществени личности четат своите любими книги на деца в цялата страна. По традиция „Походът на книгите“ стартира на 2 април, рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен.

книга3

книга4

Снимки: Община Плевен

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *