Кметът на община Червен бряг проведе работна среща с регионалния министър в София

426900222 778606347644513 7999404767813273139 n

Снимка: Община Червен бряг

Кметът на община Червен бряг Атанас Атанасов проведе работна среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с министър Андрей Цеков, съобщават от общинската админисртация. Беше обсъдено текущото изпълнение на общинските проекти, а също така и важни, и наболели проблеми пред община Червен бряг. Атанасов постави въпроса за състоянието на републиканската пътна мрежа (РПМ) на територията на общината, както и лошото почистване при последния снеговалеж. Министър Цеков беше информиран, че участъците от РПМ не са ремонтирани от десетилетия, липсва маркировка и вече са в изключително лошо експлоатационно състояния.Министър Цеков изрази воля за справяне с тези проблеми и пое ангажимент за обща среща в гр. Плевен в следващите две седмици, съвместно с ръководството на АПИ, за да бъдат обсъдени и набелязани мерки за решаването им, за територията на цялата област.

Беше засегната и темата със санирането на многофамилните сгради, като Атанасов изрази несъгласие с мотивите за отхвърляне на три от подадените 5 блока от нашата община. Министър Цеков информира, че вече е възложил повторна проверка на цялостното класиране и ще даде допълнителна информация по темата.

Особено важна беше дискусията относно начина за финансиране и отчитане на одобрените в републиканския бюджет проекти на община Червен бряг. Министър Цеков сподели, че в 2024та година МРРБ няма да разполага със собствена инвестиционна програма за ремонт на водопроводна мрежа, тъй като целия ресурс, финансов и административен, е мобилизиран за изпълнение на общинските проекти, включени в ЗДБРБ за 2024 г..

В края на срещата и двамата се съгласиха, че е изключително важна редовната комуникация между представителите на местната и централната власт. 

Споделете:

Прочетете също

2 10

УМБАЛ “Д-р Георги Странски” – Плевен е предпочитана за обучение на студенти, специализанти и стажанти

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД в Плевен се очертава като модерна и предпочитана база за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *