Кметът на Община – Червен бряг посрещна днес новия областен управител

Иван Янчев – областен управител на област Плевен на среща с д-р Цветан Костадинов – кмет на община Червен бряг. Снимка – Пресцентър.

Срещите с кметовете на общините от областта бе една от първите задачи, която новият областен управител на Плевен Иван Янчев заяви още при встъпването си в длъжност.  Първата среща бе с градоначалника на Плевен, само ден след това губернаторът посети и Червен бряг.

„Не мога, а и не искам да крия, че съм свързан с Червен бряг, което означава само едно – повече гаранция на хората тук, че наистина ще се старая да им помагам по най-добрия начин“, подчерта Янчев в началото на срещата.

В хода на разговорите областният управител потърси професионалното мнение на д-р Костадинов относно посоките за изпълнение на Националния план за справяне с COVID-19. Обсъдена беше епидемиологичната обстановка в общината. Коментирано бе и едно нововъведение  на областният управител – получаване на редовна информация от проверките на местно ниво, относно спазване на противоепидемичните мерки за възпрепятстване разпространението на коронавируса.

Кметът д-р Костадинов постави на дневен ред и важни инфраструктурни проблеми за общината, в т.ч. рехабилитацията на част от републиканската пътна мрежа.

И от двете страни бе декларирана готовност за съдействие и подкрепа.

„За мен успешната формула за едно добро управление е съчетанието на правилната държавна политика с правилната общинска и ще се радвам да работим по този начин“,   каза в заключение д-р Костадинов.

Пресцентър Община Червен бряг

Споделете:

Прочетете също

Танцовият състав „Дунаря“ – село Долни Вит, с престижно отличие на фестивал под патронажа на ЮНЕСКО

Снимка – личен архив на танцов състав „Дунаря“ Престижния сребърен медал в категория Ц – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.