Кметът на община Червен бряг и директорът на БАБХ – Плевен, за умрелите животни до с. Радомирци

червенбряг
Община Червен бряг. Снимка – Плевен прес.

Кметът на община Червен бряг д-р Цветан Костадинов изпълни обещанието си и се обади на редакционния телефон с информация за умрелите животни до с. Радомирци община Червен бряг.

Той информира, че е извършена проверка на място от служители на Общински инспекторат, общинския ветеринарен  лекар д-р Андров и кметът на с. Радомирци. Отрити са няколко от цитираните животни /в материала на „Плевен прес”, б.а./, като всички те са били мъртви.

По намерените ушни маркери е установен собственика на някои от животните. Това е Христо Лалов от с. Радомирци.

Как са придвижени животните от собственика до мястото на което са вързани – не е ясно. Не са открити свидетели за това, как са взети животните от ловец с името Петко полковника от гр. Луковит, за който се твърди, че ги е поставил като стървище за примамка и отстрел на чакали.

След изясняване на всички обстоятелства по случая, ще бъдат предприети съответните законови мерки, които са в правомощията на кмета, обясни д-р Костадинов.

Кметът каза, че чака доклада на д-р Андров с всички подробности. Помолихме да ни бъде предоставен. Получихме обещание, но до този момент нямаме въпросния доклад.

Пред кореспондента на БНР за Плевен, д-р Емил Славев, временно изпълняващ длъжността „директор” на БАБХ – Плевен, каза: „Извършена е проверка. Установени са труповете на 2 кози, 1 овца и 1 куче.Всички са умрели най-малко от 1 седмица. По ушната марка е открит собственика на козата. Същият е санкциониран, съставен му е акт за административно нарушение, с глоба от 400 до 1 000 лв.

Труповете са загробени, няма страшно за населението.

Крава не е имало. Животните са изхвърлени мъртви, не са вързани живи там да са умрели. Не е ясно кой ги е вързал там, но за това е сезирана полицията”

От казаното до тук:

 1. БАБХ твърди, че крава не е имало. Труп на крава – не, оглозганият труп на крава – да !
 2. Животните са били мъртви. Овцата беше на умиране, но още дишаща.
 3. Взети ли са проби от труповете на животните за анализ ? Ако не са – защо ? Ако са взети – какви са резултатите ?
 4. Кой, кога и как е закарал животните до мястото ?
 5. Живи, болни или умрели са взети животните от собственика ?
 6. Защо са вързани ?
 7. Кой и на кого е разрешил да има стървище на това място ? На какво основание ?

Част от въпросите сме ги задали, чакаме отговор. Друга част бяха отклонени с мотива, че всичко, каквото е трябвало да се направи – е направено.

За нас случаят не е приключил и отговорите ще бъдат търсени.

Виж още:

Споделете:

Прочетете също

ROBERTO

RIP Роберто Кавали

Снимка – Офнюз. На 83-годишна възраст в родната Флоренция е починал Роберто Кавали. Кралят в …

3 Последни коментари

 1. В пръвата ви статия пишехте че имало 2 кучета. Едно мъртво и едно агонизиращо. Как сега станаха 1 куче? Къде е второто?

 2. Възмутен

  Да не се потулва случая ,с изкривяване на истината! Каква е тая глоба до 1000 лева?? Тук трябва съд и затвор за извършилия престъплението! Щом са вързани ,значи са били живи закарани там ,проста логика е

 3. Рапунцел

  Заметоха ли случая?! На всички изроди, участвали в това, желая пособен край!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *