Кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска –– Посланик на доброто 2020 година

„Човечеството ще загине от недостиг не на велики дела, а от недостиг на малки добрини. Великото дело е само покрив, а стените се иззиждат от тухлите на малките добрини.“

Архимандрит Йоан Крестянкин

FB IMG 1621233821341
Приз
“Посланик на доброто”. Снимка – Пресцентър Община Долна Митрополия

В месеца, посветен на българската духовност и на делото на светите братя Кирил и Методий, Държавна агенция за закрила на детето, за втори път обяви Посланици на доброто.

Това са хората, които успяват с вяра и обич да насърчат децата на България да се трудят, да се учат и да успяват в различните аспекти на живота.

За 2020 година Посланик на доброто е и г-жа Поля Цоновска – Кмет на община Долна Митрополия. Тази вълнуваща оценка е следствие от номинацията на учениците от ОУ „Христо Ботев“ с. Божурица. Децата са посветили част от ежедневието си на опазването на околната среда и са участвали в Национален конкурс „Зелена планета“, част от Международния детски екологичен форум „Зелена планета“, в рамките на международна програма „Диалог на културите: от запознанството към уважението“.

Според малките еколози, особено насърчаващи са се оказали действията на г-жа Цоновска, радетел и инициатор за различни дейности, свързани с опазване на околната среда.

novini zakrila na deteto 2669
Посланици на доброто 2020 на церемонията по връчването на призовете. Снимка – Пресцентър

Вниманието към децата от уязвими групи, насърчаването да вършат добри дела, нареди екипът на Общинска администрация Долна Митрополия сред посланиците на доброто, а именно Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп за социалната му роля в името на благополучието на децата и семействата. Кристина Костова, за която всичко започва „случайно”. В гимназията разбира, че има проблеми с четенето и затова греши неволно, когато пише и чете. По-късно създава първия шрифт на кирилица ADYS, който помага на деца и възрастни с дислексия. Екипът на Частно основно училище „Димитър Екимов“, с. Русаля, което предоставя безплатно обучение и пълен пансион на деца от семейства в нужда, опитвайки се да ги измъкне от затрудненията, в които ги е поставил живота и да им даде ново начало. Екипът на bTV – „Бригада Нов дом“ получи признанието за значима дейност към деца и семейства, изпаднали в материална в нужда.

От името на Общинска администрация Долна Митрополия на вълнуващата церемония за получаване на приза „Посланик на доброто“, присъства Десислава Манова – Секретар на Община Долна Митрополия.

За „Плевен прес“ тя сподели: „Всъщност да си посланик на доброто е една лесна задача – трябва да вярваш в доброто, да го търсиш и откриваш в ежедневните си дейности и да се стараеш да възпиташ възможно най-много хора в това.“

Пресцентър Община Долна Митрополия

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *