Кметът на община Гулянци връчи награда на Бранимир Петков

Снимка – община Гулянци.

На 8 февруари кметът на община Гулянци Лъчезар Яков е посрещнал в кабинета си Бранимир Петков, който беше класиран на второ място в  националния конкурс за есе на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“.

Припомняме, че Ученик от Гулянци с награда от национален конкурс за есе

В присъствието на началника на РС ПБЗН гр. Гулянци Валери Предов, представители на училището и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Кметът е поздравил Бранимир и му е връчил парична награда, подаръци, грамота и почетната значка на МКБППМН „Кавалер на златното сърце“ за активно участие в училищния живот и добрия пример, който дава на връстниците си. „За мен е удоволствие да се срещам с такива будни и ангажирани млади хора, които популяризират общината и представят родното си училище и населено място достойно.“ – е споделил Лъчезар Яков при награждаването.

Бранимир е благодарил за оказаното внимание и е разказал, че не е очаквал да се класира на призово място в конкурса: „Аз просто споделих мислите, които ме вълнуват, в есе. Радвам се, че то е оценено.“ Единадесетокласникът все още не е решил как ще продължи образованието си след гимназия. Интересите и заниманията на Бранимир са разностранни, а любознателността му неограничена. Има желание да бъде ветеринарен лекар. Обича животните, природата и риболова. Като всеки млад човек прекарва и доста време на компютъра. В училище Брани е сред най-активните ученици, а в ежедневието си е внимателен и добър към всички. Уверено е заявил, че би участвал в доброволчески отряд. И сега той е част от подобни кампании със своите връстници и съмишленици от Клуб „Подай ръка“ към БМЧК. „Иска ми се хората да обръщат повече внимание на малките неща, защото те са истински важните.“ – смята Брани и допълва: „Нужно е да влагаме сърце във всичко, което правим, не само в любовта. Тогава нещата ще се подредят и светът ще е по-добро място.“

Националният конкурс за есе на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“ е бил организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и „Национална асоциация на доброволците в Република България” в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта по повод Деня на доброволеца – 5 декември. Победителите бяха обявени в средата на януари. Награждаването ще се състои на 22 февруари в град София на ежегодната церемония „Пожарникар на годината“.

Споделете:

Прочетете също

46 точки в дневния ред на сесията на Общински съвет – Плевен

Снимка – ОбС-Плевен. Общински съвет – Плевен, се събира за редовното си заседание в четвъртък …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *