Кметът на Гулянци напуска листата на БСП и ще се яви на изборите от името на ЛЕВИЦАТА

ЛЪЧЕЗАР 2
Лъчезар Яков /БСП/, четвърти мандат кмет на община Гулянци, издигат от БСП. Снимка – фейсбук.

В късният следобед на 20-ти септември, Лъчезар Яков /БСП/, кмет с четири мандата в община Гулянци, е публикувал на своята страница изненадващ пост. Изненадващ, защото напуска листата на БСП за предстоящите избори на 29-ти октомври. Причината е недопустими нарушения на партийния устав от страна на НИС /Национален изпълнителен съвет/ на БСП. Висшият орган на партията е направил тотални размествания в предложената от БСП-Гулянци листа, като е сложил за нейн водач човек на ВМРО, който е общински съветник в момента.

Ето какво споделя по този повод с гражданите на общината Лъчезар Яков, настоящ кмет и кандидат-кмет за предстоящите местни избори:

„Уважаеми жители на община Гулянци,
Обръщам се към Вас, за да споделя едно трудно за мен решение, което се наложи да взема в последните дни.
На свое заседание на 16 септември Националният съвет на Българската социалистическа партия утвърди моята кандидатура за кмет на община Гулянци на предстоящите избори. На същото заседание обаче, НС прие недопустими промени в листата за общински съветници, предложена от общинската конференция на БСП в Гулянци. Грубо и в противоречие с устава на партията начело в листата беше предложено и гласувано лице, което не фигурира в предложението на общинската конференция, изключено е от БСП и към момента е действащ общински съветник от друга партия.

В подредбата на листата също са направени рокади, с които аз и общинското ръководство на БСП не сме съгласни.
Въпреки, че съм утвърденият от Националния съвет кандидат на БСП за кмет на община Гулянци, правя отвод от това тяхно решение. Не съм съгласен да бъда кандидат за кмет и да се изправя рамо до рамо в предизборната кампания, а и в работата след това, с лица, за които властта е самоцел и арена за лични амбиции. За мен политиката и управлението са екипна дейност в името на обществото и добруването на хората. Точно затова аз, кандидатите за общински съветници от общинската конференция на БСП и кандидатите за кметове по населени места заставаме заедно пред Вас, като един доказан екип и ще се кандидатираме за предстоящите избори от Коалиция от партии „Левицата“, като най-близка по идеология лява партия.
За мен лично това е много трудно, но логично решение. Четири мандата до сега съм подкрепял и съм бил подкрепян от БСП. Сега обаче, не мога да се примиря с погазването на всички принципи на демокрацията, несъобразяването с желанието на местните хора и подигравката с техния избор. Увереност в това мое решение ми дава подкрепата, която получих от членовете на общинските структури на БСП, от действащите и кандидат кметове на населените места, от хората като Вас, с които работим ежедневно, за да превърнем община Гулянци в по-добро място за живот и развитие“.

Решението на кмета Лъчезар Яков среща огромно одобрение. Коментарите под неговия пост са одобрителни. Елеонора Атанасова пише: „Добрината не се измерва от това, колко добрини си направил, а от това колко злини си спестил на другите, колко удари си понесъл за да не ги боли другите, и колко сълзи си пролял, за да могат да се усмихват другите …! Който е оценил това, винаги ще застане зад теб! Вярвам…!!!!“

Друг потребител пише: „Достоен, успешен, справедлив и преди всичко Човек! Успех, г-н Яков!“

След случилото се с Лъчезар Яков, се очакват трусове в редиците на БСП – Гулянци. Какви са те и ще засегнат ли партията като цяло, както и нейните резултати в предстоящите избори – предстои да видим.

Очаквайте още подробности по скандалната ситуация с БСП в Гулянци.

Споделете:

Прочетете също

Picture817

Запалват светлините на коледната елха в Червен бряг на 9 декември

Снимка: Община Червен бряг, архив В най-прекрасния месец от годината, изпълнен с вълшебства и надежда, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *