Кметът на Гулянци: Водени от примера на просветителите, вървете напред по пътя на знанието!

444192582 862211719284223 5817495068245967517 n

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,
КУЛТУРНИ

И ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,
СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Приемете сърдечния ми поздрав по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В този светъл и празничен момент, сред цветя и усмивки, си даваме сметка, че исторически погледнато съдбата на просветата, книжовността и културата в малките селища никога не е била лека. Но училища, читалища, детски градини винаги ярко са олицетворявали стремежа на местните хора да не изостават в духовните си стремления, да бъдат в крак с времето, да осигурят на децата си добро бъдеще.

Така е и днес. Всички Вие се справяте с големите предизвикателства, защото отстоявате стремежите на местната общност – на всички нас.

Нашите просветни и културни институции туптят в ритъма на нашите сърца – милеем за тях, градим, борим се с заедно с тях. Те са сърцето и духът на община Гулянци, в тях учат, растат и се развиват нашите деца – нашето бъдеще.

Затова в празничния ден пожелавам на всички най-вече здраве, мечти, вдъхновение! Водени от примера на просветителите, вървете напред по пътя на знанието, постигайте успехи, сбъдвайте мечти!

Честит празник!

ЛЪЧЕЗАР ЯКОВ
Кмет на община Гулянци

Споделете:

Прочетете също

IOAN

На Еньовден отбелязваме рождението на Св. Йоан Кръстител Предтеча

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА Българската патриаршия чества рождението на Св. Йоан Кръстител на Еньовден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *