Кметът на Белене с Отворено писмо до Цвета Караянчева, Борисов и Теменужка Петкова

Кметът на Белене с Отворено писмо до  Цвета Караянчева, Борисов и Теменужка Петкова 1
АЕЦ „Белене“.

Днес, 22-ри януари , по повод решението на МС за строеж на VII блок на АЕЦ “Козлодуй” като се вземат двата реактора от АЕЦ „Белене”, кметът на общината Милен Дулев е изпратил Отворено писмо до председателката на НС Цвета Караянчева, министър – председателят Бойко Борисов и министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

В него се казва, че като кмет, с подкрепата на Общински съвет – Белене и жителите на общината, изразява крайното безпокойство за реализирането на проекта АЕЦ „Белене”.

Отправят се и въпросите:

  1. Какво се случва с площадката на АЕЦ „Белене” при положение, че доставеното на площадката оборудване се предвижда да бъде използвано за изграждане на нова ядрена мощност на площадка № 2 на АЕЦ „Козлодуй”
  2. Извършен ли е анализ на изразходваните през годините средства по проекта на АЕЦ „Белене” за проектиране, изграждане и доставка на оборудване ?
  3. Проектът АЕЦ „Белене” е значим за развитието не само на община Белене и плевенска област, но и за Централна Северна България, които се очертават като най-изоставащите в икономическо развитие територия на Република България. Какво е вашето виждане за решаването на този проблем.

Както „Плевен прес” писа, вчера, 21.01.2021 год., всички комисии към Общински съвет – Белене, имаха спешно заседание във връзка с решението на МС за АЕЦ „Белене”.

Кога и какво ще отговорят Борисов, Караянчева и Петкова на Отвореното писмо на кмета и цялата беленска общественост – предстои да видим.

Прочетете също

310x165 - 6-ти  март - Голяма задушница

6-ти март – Голяма задушница

Това е първата задушница за тази година Бог да прости всички наши покойници. Снимка – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *