Начало | Covid-19 | Кметствата в община Плевен с недостиг на маски

Кметствата в община Плевен с недостиг на маски

Снимката е илюстративна.

Кметствата в община Плевен нямат достатъчно маски, информират от селата Къшин и Буковлък. По този повод потърсихме кмета Георг Спартански, за да разберем как ще се разреши проблема.

Той ни информира, че получените като дарение 3 000 маски са раздадени приоритетно на служителите в данъчна администрация, социалните служби, центъра за обслужване на клиенти, служители в общинска администрация. На съхранение няма нито една маска, всичко е раздадено по предназначение.

В същото време от Община – Плевен са направили заявки към частни фирми за доставка на голямо количество медицински маски. Изпратено е искане до РЗИ и МЗ за доставка на количества, според разпределението на бройките по населени места.

Заявките за маски, които сме дали, няма да минават през процедурите на обществените поръчки, информира още кметът Георг Спартански. Това ще съкрати максимално сроковете за доставки. Очакванията са още през първите дни на следващата седмица да се получат известни количества, които веднага ще бъдат разпределени по места, заяви Спартански. Освен това, от понеделник ще се направи разпределение и график на общински служители, които да бъдат в помощ на кметствата по места.

Днес, 21-ви март, кметът на Плевен е направил обиколка на контролно – пропускателните пунктове в Плевен, за да се запознае на място с обстановката по спазване заповедта на здравния министър за пропускателния режим в областните центрове.

Прочетете също

“Инспекторатът” описа близо 50 излезли от употреба коли

Служители от отдел „Инспекторат” към Дирекция „Обществен ред и сигурност” в Община Плевен описаха 46 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *