Клуб „Българско хоро“ в Плевен ще репетира на площада ако му отнемат залата

КЛУБ

Пресконференция на ръководителите на клуб “Българско хоро” Минко и Олга Мустакови. Снимка – Плевен прес.

„Ако ни отнемат залата ние ще съберем и телевизиите, и медиите, и всички колеги от България, и ще репетираме на площада“. Това каза пред плевенските журналисти Олга Мустакова на пресконференция провела се на 16-ти май. Причината – клуб за спортни танци „Артефакт“ с ръководител Люба Валентинова, настоява да вземе репетиционната зала на „Българско хоро“. Същата се помещава на ул. „Васил Левски“ № 150, ет. 3, в сградата на Съюза на учените /СУ/ – клон Плевен.

По думите на Мустакова, плевенският клон на СУ е предоставил за безвъзмездно ползване своето помещение, дадено му по силата на договор с Община Плевен. „Българско хоро“ ползва безплатно помещението от 2021 година, като срещу това извършва за своя сметка ремонт на течащ покрив и освежаване на залата.

Мустакова обясни, че „предната седмица ние разбираме, че те /СУ- б.а./ имали договор с община Плевен и в договора пишело, че те нямали право да предоставят помещението на трети лица или да сключват договор за съвместна дейност. Ние нямаме такова нещо. Ние сме под шапката на Съюза на учените“. Ръководителката на „Българско хоро“ твърди и друго: „Цялата община знае ние къде се намираме и никой, никога не ни е казал „ей хора, вие тук как сте се настанили, по какъв начин, дайте да го узаконим!“.

В същото време ръководителката на друг клуб – по спортни танци, Люба Валентинова, на среща с Мустакова я предупреждава, че ще вземе залата на „Българско хоро“, тъй като от „Мания Тауър“ където репетира, ѝ вдигнали месечния наем на 2 000 лева, който е непосилен. Между двете треньорки става „луд скандал“ по думите на Мустакова. Последната предлага на Валентинова да „използва залата в часовете, в които ние не провеждаме репетициите си, но тя заяви, че ѝ трябват 7 дни в седмица по 12 часа на ден“.

Мустакова добави и: „Това, че сме в залата нелегално ние нямаме вина. Ако някой е трябвало да си свърши работата и да легализира нашето положение там, това е Съюзът на учените в България“.

По казуса между двата клуба, „Плевен прес“ потърси PR отдела на община Плевен, откъдето казаха: „Община Плевен има сключен договор със Съюза на учените за предоставянето на тези помещения, включително и на тази зала. И съгласно този договор, Съюзът на учените няма право да я предоставя безвъзмездно или да я предоставя на трети лица“.

От отдел „Спорт“ на община Плевен се въздържаха от коментар по казуса, с уточнението, че утре /17.05./ кметът Георг Спартански ще има среща с Олга Мустакова и след провеждането ѝ ще дадат подробности за читателите на „Плевен прес“.

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *