Клиниката на всички Деца и бъдещи Майки

ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕМЕЙСТВА С ДЕЦА И БЪДЕЩИ МАЙКИ ОТ СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ, СОФИЯ И ЦЯЛАТА СТРАНА ИЗБИРАТ “МАМА И АЗ”

МА 1

Първата (от 55 години насам) специално новопостроена клиника за майчино и детско здраве „Мама и Аз‘” отвори врати на 1юни тази година – с пълен капацитет. Възхищението е всеобщо, расте, а и има защо! Експертизата на лекарите и висококвалифицираните екипи е на европейско ниво. Клиниката е част от високотехнологичния болничен комплекс „Сърце и Мозък” в Плевен и разполага с цялостната подкрепа и напредналата структура на водещата болница в страната. „Мама и Аз” разчита на своите развита специализирана диагностика и лечение, както и напредъка в научноизследователската и учебната дейност. Поддържа връзки с водещи центрове в Съединените щати и Европа.

Инвестирана с огромна любов и внимание, професионалната експертиза на АСБ  ,Хелвеция‘в

проектирането и изграждането на модерни болници превърна”Мама и Азв дворец на грижата за бъдещите майки и техните рожби. Непознатите в страната удобства в съчетание с най-съвременните медицински технологии и персонални грижи направиха клиниката национална забележителност в здравеопазването за много кратко време.

Първи успехи –стотици лекувани деца само за сто дни

В рамките на малко повече от три месеца”Мама иАзиздигна нивото на детското здравеопазване у нас, а стотици са малките пациенти, които получиха достъп до медицинска грижа, каквато получават децата в най-добрите клиники в Европа и Съединените щати. Примерите са много – специалистите в отделението по неонатология денонощно се грижат за най-тежките случаи при новородените, като достигат до нуждаещите се семейства и другите педиатрични клиники благодарение на специализирана линейка – реанимобил с интензивен транспортен кувьоз и респиратор. Разполагат снай-модерната и единствена в региона специализирана апаратура за изкуствена белодробна вентилация за доносени и недоносени новородени с критично засегната дихателна и сърдечносъдова дейност.Педиатрите от Плевен помогнаха на деца със спинална мускулна атрофия (СМА), като положиха всички необходими грижи и наскоро осигуриха жизненоважен апарат за дете на година и осем месеца. Само преди броени дни, 10-годишно момиченце, дошло в „Мама иАз” специално от Германия, беше успешно оперирано с рядък случай на перфорирала ехинококова киста.

Все повече бъдещи майки от Северна България, София и цялата страна търсят и намират най-добрите грижи и условия за раждане в Плевен, а вече близо 100 бебета, включително първите тризнаци, поеха първата си глътка въздух в „Мама и Аз”.

С обич и грижа за малките пациенти, майки и семейства: всички са добре дошли

Вчера настъпването на новата учебна година беше отбелязано и в „Мама и Аз”. Децата и майките на ученици, на които се наложи да посрещнат първия учебен ден в клиниката,  бяха изненадани с балони и подаръци – училищни пособия, поднесени с усмивки от техните лекари. „Нашите специалисти полагат всички необходими грижи, за да могат малките ни пациенти скоро да оздравеят и отново да се върнат при връстниците си в училище“, сподели д-р Велимир Симов, началник на клиниката по педиатрия. От името на целия екип на „Мама и Аз” той пожела на децата да са здрави, любопитни към новите знания, да се завърнат бързо в клас и,разбира се,да не забравят игрите и големите приятелства.

МА 3

МА 2
rptoz
Споделете:

Прочетете също

sireni

Тестват сирените в Плевен на 2 юни

Тестват сирените в Плевен на 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *