Карбовски води „КРАВА“ в Плевен

Мартин Карбовски. Снимка – Пресцентър.

Спектакълът „Крава“ от Мартин Карбовски ще могат да гледат плевенчани на 16-ти февруари. Постановката организирана от Reload Events ще се играе от 19.30 ч. в читалище „Съгласие“.

Всеки присъстващ ще има възможност за среща с Мартин Карбовски!

Близо три седмици преди представлението билетите са наполовина изчерпани. Вземете своя билет още днес от касите на EasyPay или онлайн от EpayGo https://epaygo.bg/3276932799 на цени от 20/25 лева. 

В случай, че останат непродадени билети в деня на представлението ще се предлагат на цена от 30 лева, независимо от избраното седящо място!

При въвеждане на ограничителни мерки изискващи намаляване заетостта на залата на 50%, представлението ще се играе два пъти с различен начален час!  

„Крава“ е модерен абсурдизъм, взет от съвременния информационен поток, деструктуриращ логиката на миналото. Драматургията е основана на новинарския психологически автоматизъм, на който се доверява съвременното общество и който често ни подвежда или отвежда към почудата от днешния ден.

Герой в спектакъла е кравата Мелпоменка, но историята й е писана по истинския случай на пернишката чифтокопитна Пенка, която преди няколко години премина българо-сръбската граница. Крава на плевенската сцена няма да има.

Авторовото постижение в „Крава“ е подходът към текста – като мантрите на електронното общуване и политическият шаблон са вплетени в обикновената битова, но и библейска история за безкрайната стойност на изгубеното от стадото животно. Както и неговото връщане, което се оказва пазарлъкът на епохата, вплетен в идиомите на новата либерална идеология.

Реално „Крава“ е метафора на социално-политическите отношения днес, завършващи с абсурден, но узаконен резултат, гарантиран от вулгарния инцест на интересите на дребния човек с патологичната политическа грубост на съвремието.

Споделете:

Прочетете също

В Червен бряг наградиха 17 спортисти и един треньор за високи спортни резултати

Д-р Цветан Костадинов, кмет на Община Червен бряг и Патрицие Найманова, носител на два златни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.