Начало | Без категория | Каракачанов ще спира помощите за цигани – циганите в Буковлък гласуват за ВМРО

Каракачанов ще спира помощите за цигани – циганите в Буковлък гласуват за ВМРО

Това стана факт на европейските избори миналия месец. В Буковлък, село със почти 100 % циганско население ВМРО извади 25 гласа. При това броени седмици след изявлението на Каракачанов, че ще иска спиране на социалните помощи за циганите и безплатни аборти за жените им. Никой не е дал обяснение до момента за този феномен. Може би по време на кампанията ромите в Буковлък са израсли до европейското разбиране за социално отговорно поведение. Може да го правят от мазохизъм, или пък да обичат Каракачанов. А може просто да обичат финикийските знаци. Те бяха патриотично раздавани и на тези избори.
Буковлък отново ни направи национално известни. В трите секции беше отчетена най-високата избирателна активност за плевенска област. От общо 2845 имащи право на глас, броят на пусналите своя вот е 1 524. Това е 54 % избирателна активност, при 27,51 % за плевенска област. И пробив на ВМРО с 25 гласа в селище, което е традиционен бастион на ДПС. В комбина с ГЕРБ, като двете партии си поделят циганските гласове.
Ето и цифрите от евроизборите преди месец: от общо 1524 гласа, ДПС печели със смазващите 1328. Процентът няма смисъл да го смятаме, със сигурност е над 90. На второ място са АБВ – с 39 гласа, плътно зад тях е БСП – с 38 гласа, ГЕРБ – с 28 и ВМРО – с 25.
Още по-куриозна е разбивката на гласовете по секции:
В секция номер ХХХХХХХ05 от общо 21 кандидатски листи има подадени гласове за точно три партии – ДПС, Коалиция за България/АБВ/ и ВМРО. 632 гласа са за ДПС, 2 – за АБВ и 2 – за ВМРО. За ГЕРБ – нула гласове, за БСП- не по-различно, пак нула…
На фона на тези 632 бюлетини за ДПС, човек би се запитал как изведнъж има някакви си два гласа за АБВ и ВМРО ? Да приемем, че са грешки на избирателя.
В съседната ХХХХХХХХ06 секция обаче грешка няма. Там челната тройка е същата – първи са ДПС с 470 гласа, второ място за АБВ с 37, бронзът е за ВМРО -19 гласа. Разликата е, че тук има малко гласове и за ГЕРБ, и за БСП.
Странно е как в една секция, където 100 процента от гласувалите са цигани и гласуват за ДПС, изведнъж се пръкват гласове за малки партии като АБВ и ВМРО. При това ВМРО водят открита антициганска политика. Лидерът им Каракачанов предложи прокарването на концепция за спиране на помощите на циганите и безплатни аборти за жените им. И изведнъж по средата на циганската махала в Буковлък – ВМРО извадиха 25 гласа /общо от трите секции/ ?!
“Еее, какво са някакви си 25 гласа, нищожно малко са”, ще кажат някои…Въпросът е принципен – да твърдиш, че циганите са национално зло, а същевременно да разчиташ на гласовете им – тук говорим или за политическо двуличие, или за лицемерие. Или и за двете заедно.
Далеч сме от мисълта, че тези 37 гласа за АБВ или 25 за ВМРО, дошли от цигански гласове, променят нещо. Но те повдигат логичния въпрос: колко такива екзотични и неочаквани оазиси с гласове от “нищото” идват по време на избори ? Колко подобни “безплатни подаръци” под формата на цигански гласове получиха ГЕРБ, ДПС и ВМРО в страната? Това тук е само Буковлък, ами секциите в големите гета -Столипиново, Филиповци ? Толкова ли е страшно да надникнем и там?
И още нещо. ДПС имат 13,66 процента от всички гласове в плевенска област. А сега извадете от ония 27, 51 % избирателна активност в плевенско – процента на ДПС /дошъл почти изцяло от цигани/. Сметката показва, че гласувалите българи са около 20 %. Ами циганските гласове за ГЕРБ, АБВ, ВМРО ? А колко българи са взели пари срещу гласа си ? Защото и такива сигнали имаме.
Май Киряк Стефчовците между нас са безсмъртни. И докато това е факт – надежда всяка оставете за честни избори. В Буковлък или в България – все едно ! Важното е да имаме патриоти, като онези – дето „душа дават”… Продължението го оставяме на вас.

Прочетете също

Над 300 товарни автомобила и автобуса провериха от плевенската Пътна полиция при специализирана операция

Приключи специализираната операция на Пътна полиция при ОДМВР – Плевен за засилени проверки на товарните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *