Каракачанов: Т.н. политически елит е всичко друго, но не и български

Красимир Каракачанов, министър на отбраната. Снимка – Плевен прес.

След участието си в тържеството в Плевен по случай 102-та годишнина от битката при Дойран, в която участва и Девета пехотна плевенска дивизия, министър Красимир Каракачанов отговори на журналистически въпроси. Предлагаме на нашите читатели отговорите на министъра.

Плевен прес: Г-н Каракачанов, защо не можем да отделим партийната неприязън, от значими исторически събития, като битката при Дойран ?

Ще ви отговоря с едно изречение. Както има герои на Дойран, така има дезертьори на Добро поле. Няма какво да говорим повече.

Плевен прес: До къде ще ни доведе това обаче ?

Ами 30 години ни доведе до тук. Да сме най-бедната държава в Европа, най-изчезваща нация.

Плевен прес: Рецепта за излизане от положението ?

Рецептата е ясна. Общи национални цели и единство на нацията. Всичко друго са празни приказки и партийни боричкания. Гледали сме ги от 30 години, то не е от вчера. 30 години е едно и също.И затова сме на този хал.

В отговор на журналистически въпроси от други медии, министър Каракачанов обясни, че за разлика от Полша например, тук дисиденти не е имало, както и национално разбирателство за бъдещето на страната. Според него „”т.н. политически елит е всичко друго, но не и български”. А на тези, които викаха „оставка” при неговото излизане пред микрофона, Каракачанов би им казал: „Да бяха дошли да дадат по 1 лев, когато правихме паметника. Или да бяха купили по един от юбилейните вестници, които бяха по 2 лв. Да бяха дошли поне  като е готов паметника, да го преметат. Какво да им кажа повече.”.

Що се отнася до положението с коронавируса и последиците от него, Каракачанов подчерта, че от половин година е казвал, че „В подобни ситуации ние можем да разчитаме само на себе си. Къде отидоха тези великани на мисълта, които 30 години ми говорят за гражданите на света. Можем ли сега да бъдем граждани на света, кажете ми ? Да отидем в Австрия, Щатите или някъде другаде. Няма, има ограничения. Така че, трябва да се заложи на нашите собствени възможности. Да не сме зависими и да чакаме на чужда помощ”.

Така според министър Каракачанов гражданите щели по-лесно да преминат през подобни изпитания.

Прочетете също

Мартин Заимов /ДБО/: В момент на несигурност, свободата на личен избор трябва да бъде уважена

Мартин Заимов, включен в листа на „Демократична България – Обединение“ Плевен. Снимка – интернет Финансистът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *