Каракачанов: Готви се разпродаване и разпарчетосване на останалото от държавата

KrK2024

Това написа в профила си във Фейсбук председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

ПП и Асен Василев се пробваха да приватизират държавните гори. Внесоха доклад в Министерски съвет, за да превърнат държавните горски предприятия в търговски дружества. Сещате се, това ако стане, какво следва – грабеж. ВМРО тогава алармира и се уплашиха, после правителството падна. Но не са се отказали.

Внесоха законопроект за ветрогенератори по черноморското крайбрежие – да го дадат на концесия за вятърни перки, било екологично, ама случайно беше без екологична оценка. Между другото точно на пътя на прелета на птиците – Виа Понтика. ВМРО реагира остро – спряха законопроекта, но не го оттеглиха, дава примери лидерът на войводите.

Каракачанов продължава и с това, че ПП непрекъснато говорят за привличане на стратегически инвеститори, защото според тях така държавата нямало да харчи пари за ключови обекти.

А тези инвеститори, т.нар. как ще бъдат избрани и кой ще плаща после сметката? Със сигурност сметките ще ги плащат гражданите. Необходимо е точно обратното – повече държава, а не окончателното ѝ разграбване, категоричен е още председателят на ВМРО.

Прилагаме и пълния текст на позицията на Красимир Каракачанов:

Иде нова вълна от политици-приватизатори, комисионери и концесионери! Буквално се готви разпродаване и разпарчетосване на останалото от държавата.

ПП и Асен Василев се пробваха да приватизират държавните гори. Внесоха доклад в Министерски съвет, за да превърнат държавните горски предприятия в търговски дружества. Сещате се, това ако стане, какво следва – грабеж. ВМРО тогава алармира и се уплашиха, после правителството падна. Но не са се отказали.

Внесоха законопроект за ветрогенератори по черноморското крайбрежие – да го дадат на концесия за вятърни перки, било екологично, ама случайно беше без екологична оценка. Между другото точно на пътя на прелета на птиците – Виа Понтика. ВМРО реагира остро – спряха законопроекта, но не го оттеглиха.

Разни кабинетни политкомисари-икономисти усилено говорят за нови концесии, приватизация на държавни дружества и прочие… Сещате се, какво ще последва, ако това стане! Този мач сме го играли – например по времето на НДСВ така разпродадоха ЕРП-та. И сега същите ЕРП-та ни дерат кожите и рекетират малкия бизнес.

Разни хора говорят за привличане на стратегически инвеститори, така държавата нямало да харчи пари за ключови обекти. А тези инвеститори, т.нар. как ще бъдат избрани и кой ще плаща после сметката? Със сигурност сметките ще ги плащат гражданите. Необходимо е точно обратното – повече държава, а не окончателното ѝ разграбване.

На 9 юни да избираме разумно. България не е стока, че да я слагат на тезгяха за продан!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

IOAN

На Еньовден отбелязваме рождението на Св. Йоан Кръстител Предтеча

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА Българската патриаршия чества рождението на Св. Йоан Кръстител на Еньовден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *