Капачки за депутати

ДА СЕ СЪБИРАТ КАПАЧКИ ЗА ЗАПЛАТИ НА ДЕПУТАТИТЕ, А БЮДЖЕТЪТ НА ПАРЛАМЕНТА ДА ОТИВА ЗА НЕОНАТОЛОГИЧНИ НУЖДИ.

Снимка – интернет.

Днес, 16-ти октомври, във фейсбук групи се появиха тревожни постове: защо в Плевен няма пунктове за капачки, къде са пунктовете за тях и други „тревожни” въпроси. Този път капачките щели да се събират за „неонатологични нужди”.

За тази обидна за интелигентния човек кампания, писахме още през 2019 год. в статията „Народ, който разчита за бъдещето си на капачки – няма бъдеще”. https://www.plevenpress.com/%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4-%d0%ba%d0%be%d0%b9%d1%82%d0%be-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%b4%d0%b5%d1%89%d0%b5%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba/

Отчайващо да се види, че от тогава до сега – все си решаваме проблемите по най-лесния и глупав начин – с капачки. Затова Христина Христова, собственичката на сайта „Памет за бъдещето” http://www.memoriabg.com/  пише днес във фейсбук:

„ Уважаеми приятели, независимо дали с вас сме близки такива, или само виртуални познати, от този момент нататък трия всеки, който ми замърсява нюзфийда с инфантилната и малоумна кампания с капачките, трансформирали се от днес и в метални кенчета. Градете си лицемерното бъдеще на тая държава с капачки за жълти стотинки, щом ви харесва, но не ме занимавайте повече с вашето отвратително лицемерие, защото то ме възмущава до дъно! Комуто съм нужна за важна комуникация от близките ми приятели и познати, които ще изтрия, моля да ме търсят оттук нататък по вайбър или по телефона. Казах и аман вече!”

Други фейсбук читатели допълват:

Donka Stoqnova:

няма по-малоумно и унизително нещо.Отвратена съм.това дори не е лицемерие,а някое от безбройните „дъна“ на ПР-а,до които може да се стигне.И не мога да проумея ,как е възможно да има хора,които възприемат подобно нещо даже с ентусиазъм

  Olga Teneva:

Някой малоумен или зловещо злорад “шегобиец” е подшушнал тази тази малоумна и унизителна “инициатива” да се събират капачки за жизнено важни здравни дейности и сигурно се превова от смях на осъществяването й!!!

Аз имам контрапредложение – така да се събират средства за заплатите на депутатите, а бюджетът на Парламента да отива за неонатологични нужди!!!

А ние отново ще кажем същото, което сме казали и през 2019-та: Мисленето изисква усилие. Мисленето за свобода, справедливост, морал изисква още по-голямо усилие. А да се бориш за тях –  се иска не само много мислене, но и смелост. Това последното  съвсем го няма. Има „Капачки за бъдеще”. Само че, народ, който се бори за бъдещето си с капачки – никакво бъдеще няма.

Споделете:

Прочетете също

На 4 декември християнският свят почита Света Варвара

На 4 декември християнският свят почита Света Варвара

Икона на Света Варвара. Снимка – Интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *