Кандидат – президентската двойка проф. Герджиков – Невяна Митева, посетиха Плевен

Кандидат – президентската двойка проф.Анастас Герджиков и Невяна Митева, съпроводени от проф. Славчо Томов и Валери Лачовски. Снимка – „Плевен прес“.

На 25 октомври кандидат – президентската двойка проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева се срещнаха със симпатизанти на площад „Възраждане“ в Плевен.

Със сини и бели балони, музика и знаменца десетки плевенчани очакваха двойката на площада. Сред множеството се  откроиха членове от кандидат-депутатската листа на коалиция „ГЕРБ – СДС“.

Валери Лачовски – водач на кандидат – депутатската листа на Коалиция „ГЕРБ – СДС“ за 15 МИР Плевен. Снимка – „Плевен прес“.

Срещата откри Валери Лачовски – водач на листата на коалиция „ГЕРБ – СДС“ за 15 МИР – Плевен с думите: „ България има нужда от държавници, избрани от народа и да мислят за народа. Повече от една година това не е така, именно в президентската институция. Мисля, че е време да помислим какво искаме и за кого да гласуваме. Мисля, че е времето на можещите и знаещите хора.“

По-нататък проф. Славчо Томов – бивш ректор на Медицински университет Плевен представи кандидат – президентската двойка в качеството си на  член на инициативния комитет, който я предложи. Проф. Томов подчерта: „Ако трябва само с една дума да охарактеризирам проф. Герджиков, аз ще кажа само едно – достоен човек! За да бъде наречен достоен един човек, трябва да има смелостта да се изправя лице в лице с предизвикателствата. Той трябва да намира решение в на пръв поглед нерешими ситуации. Той трябва да умее да намира разумния компромис. Той трябва да обединява. Проф. Герджиков притежава всички тези качества и е доказал това през годините. Не случайно зад проф. Герджиков и г-жа Митева застана инициативен комитет от известни български личности от всички сфери на обществения, културния и социалния живот. Те са тук в подкрепа на една кауза – единна, обединена България.“

проф. Анастас Герджиков. Снимка – „Плевен прес“.

Пред плевенчани проф. Герджиков каза: „ Скъпи приятели, благодарим за топлия прием. Наш основен приоритет е да се опитаме да намерим общ език и да променим езика на политиката. Вашият дневен ред трябва да стане дневен ред на политиците. България винаги, обединявайки се, е постигала повече. Обединението не е просто фраза. Трябва да го носиш в сърцето си и да го имаш в биографията си. Обединението означава да опазим националния интерес и националното достойнство, означава чрез  качествено образование, достъпно здравеопазване и достъпни политики да подобрим качеството на живот. Означава да се опитаме да построим икономика на знанието. Означава българската армия да има висока боеспособност.“

Той акцентира на необходимостта от действащо правителство, което да си върши работата. В заключение проф. Герджиков декларира готовност да приемат подкрепата на всички български граждани и да бъдат обединяващи фигури. Той обеща да има редовен кабинет и избрано правителство, ако бъдат избрани.

Невяна Митева. Снимка – „Плевен прес“.

Кандидатът за вицепрезидент  Невяна Митева се обърна към плевенчани с апел за ваксиниране с разбиране и убеденост, че изпълняват своя  дълг към околните. Тя акцентира на необходимостта от образование на европейско ниво и обобщи: „ Искаме да ви дадем чувство за сигурност. Тревожим се от проблемите на всички вас. Моята кауза е всяка една българка и всеки един българин да усети, че има такива достойни хора, които мислят за тях. Вие сте нашата кауза!“.

Снимка – „Плевен прес“.

В края на срещата Валери Лачовски се обърна към кандидат-президентската двойка с уверение, че членовете на ГЕРБ – СДС от плевенска област ще гласуват с бюлетина №15.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

Новите 14 електробуса и зарядни станции за тях, вече са в Плевен

Новите електробуси. Снимка – пресцентър община Плевен. Нови 14 електробуса и също толкова зарядни станции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *