Начало | Здравеопазване | Камен Влахов: Зад исканията за оставката ми стоят политически цели

Камен Влахов: Зад исканията за оставката ми стоят политически цели

Камен Влахов / в ляво/, управител на МБАЛ-Червен бряг. Снимка-Плевен прес

По повод исканата оставка от група червенобрежки общински съветници на директора на МБАЛ-Червен бряг, нейният управител Камен Влахов даде пресконференция в клуба на БТА. Той определи исканията за неговата оставка като изцяло политически.

“Апетитите са към спечелен от болницата проект за закупуване на апаратура за новото отделение по физиотерапия. Проектът е на стойност 300 000 лева. Подписахме договора преди две седмици и сега чакаме първите плащания за закупуване на техниката. Някои сега искат вместо седем машини да купят три за същите пари”, заяви Камен Влахов.

Влахов определи исканията за неговата оставка като опит за омаловажаване на постигнатите резултати от ръководения от него екип.

” Когато поех ръководство на болницата през месец юни 2018 година, финансовият отчет за предходната година показваше, че загубите й са били 909 хиляди лева. Въпреки този “ярем”, аз и екипът, който ръководя, по законови механизми, успяхме да предотвратим обявяването на болницата в несъстоятелност на единствената болница в града. Усилената ни работа в следащите шест месеца беше възнаградена с положителен финансов отчет в размер на 39 000 лева.

За 2019 година екипът си постави задачата да подобри икономическите коефициент на здравното заведение, за да може да участваме с проекти по европейски програми.

Използвайки лични контакти, успях да договоря дарение за болницата от малтийския орден, дарение на стойност 260 хиляди лева.”

Камен Влахов коментира и заема, взет от община Червен бряг, благодарение на който МБАЛ в града закупи водопречистване система и осмоза за хемодиализа, лъчева тръба за томограф и дигитализация за отделението по образна диагностика, анестезиологична апарати, пациентски монитори, перфузатори и друга терапевтична апаратура.

” Заемът към общината беше възстановен през месец декември същата година. Освен това съвместните ни усилия чрез общината позволиха да санираме частично сградата на болницата”, допълни още управителят на МБАЛ-Червен бряг.

Според него, същата група съветници не за първи път се опитвала да руши постигнатите успехи в общината.

“По този повод искам да алармирам на гражданите, че постигнатото до тук може да бъде разрушено, а болницата, източена и върната към печалното си състояние, в което я заварих”.

В подкрепа на Камен Влахов е създаден инициативен комитет, който е внесъл подписка от над 170 човека в Общинския съвет и до кмета на града д-р Цветан Костадинов.

Счетоводният баланс на МБАЛ, представен от Камен Влахов. Снимка-Плевен прес

Прочетете също

Петима кандидати ще спорят за лидер на БСП

Петима са успешно регистрираните кандидати за председател на БСП. Техните имена са Валерий Жаблянов, Кирил …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *