Начало | Интервю | Калин Вельов /ГЕРБ/: Аз съм съвносител, но съм музикант

Калин Вельов /ГЕРБ/: Аз съм съвносител, но съм музикант

От ляво на дясно: депутатът Пламен Тачев, депутатът Калин Вельов, областният управител на Плевен Мирослав Петров. Снимка – Плевен прес.

Калин Вельов е музикант, перкусионист и първият барабанист на „Акага”. След това свири в „Медикус”, а после с Дони и Момчил. През 1998/99 год. заедно с Нина Николина записват албум, като песните в него са изцяло композирани и аранжирани от Вельов. През 2011 г. издава самостоятелния си албум „Две лица“.

На 17-ти юли 2020 г. музикантът става депутат от партия ГЕРБ. Като такъв е член на две парламентарни комисии: ПК по култура и медии, и ПК по въпросите на децата, младежта и спорта.

На12-ти октомври, депутатът Калин Вельов имаше среща с плевенски дейци на културата.

Преди срещата, репортер на „Плевен прес” зададе следните въпроси:

Г-н Вельов, вие сте съвносител на поправки в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за социалните услуги. . Не Ви ли смущава чл.30, който регламентира  частните доставчици на социална услуга, могат да са физически и юридически лица, регистрирани по закона на друга държава, а следващият член 31 допуска да правят това без лиценз, ако е еднократно или временно?

В момента не мога да Ви отговоря. Въпросът ви е доста експертен. Трябва да го отправите към нашата колежка Светлана Ангелова.

Питам Ви само защото сте съвностиел на поправките в този закон.

Аз съм съвносител, но съм музикант.

С това интервюто приключи, депутатът Вельов влезе в зала „Плевен” на Областна администрация, където започна срещата с културните дейци. На нея той каза между другото:

Работя усилено да имам поддръжка на колегите си от парламентарната група на ГЕРБ. Защото нещата,за които говорим трябва да се кажат ясно. Без поддръжка от тяхна страна и от гилдията не мисля, че нещо съществено може да се случи.

Затова правя тези срещи. Искам  да си избистря картината и да получа експертни мнения на колеги.  Правителството реагира бързо с няколко програми.

Факт е, че програмата  „Творчески инициативи“  например, беше за 3 хиляди артиста,  а кандидатстваха  2 300. Дори мисля, че тази цифра отиде надолу. /1654 са проектните предложения по програмата „Творчески инициативи“, б.а./

Бих апелирал към колегите си, да четат в социалните мрежи и да се интересуват.

На срещата бяха зададени много въпроси, Депутатът Калин Вельов увери присъстващите, че си записва всичко. Въпросите и предложенията ще ги отнесе към съответните институции в София.

Прочетете също

БСП – Плевен избра своето Изпълнително бюро

Свилен Атанасов. Снимка – интернет. На заседание на Общински съвет на БСП-Плевен, проведено на 22.10.т.г., …

Един коментар

  1. нещастник ….Пази Боже сляпо да прогледа !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *