Калина Андролова: Политическият хаос в България е в резултат на разлома в американската държава

Калина Андролова, журналист и политически анализатор. Снимка – интернет.

Въпросът защо се случва този мъчителен политически хаос в България директно кореспондира с разлома, който остро протича в американската държава. Вътрешната война в САЩ между двете политически концепции за организиране на света, на Демократическата партия и на Републиканската, се прехвърля по абсурден и бих казала даже възмутителен начин спрямо политическите елити в съюзническите държави.

Демократическата партия, поемайки властта в САЩ, се зае да преформатира политическото пространство в сферите на американското влияние. Започна истинска оперативна война срещу тези политически елити, които не споделят с ентусиазъм глобалната доктрина, които са по-консервативни, по-близки идеологически до Републиканската партия в САЩ, които са по-силно национално ориентирани.

Като най-общ щрих може да се каже, че зад Републиканската партия на САЩ стои основно промишленият капитал. А кръговете около Демократическата партия са свързани изключително с финансовия, спекулативния капитал, който има нужда от бърза пропускливост на националните икономики, от нетериториалност на пространството, от квазидържавност, от извличане на националния суверенитет и заместването му с наднационални, тоест глобални механизми за управление. Затова доктрината на Демократическата партия в основата си представлява борба за разрушаване на националната държава като обществен институт. В момента на власт във Вашингтон е най-космополитната и най-безотговорната към националната рамка прослойка на американския елит.

Цялата статия може да видите тук https://www.cross.bg/natzionalnata-partiya-demokraticheskata-1714052.html

Споделете:

Прочетете също

„Сърце и Мозък“ – Плевен стартира програма в полза на пациентите с карцином на гърда

Снимка – Пресцентър МБАЛ „Сърце и мозък“-Плевен. Пациентите с карцином на гърда, които желаят да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *