Как младо семейство успя да развие успешен и устойчив бизнес в град Червен бряг?

М 1 1

Ще ви разкажем историята на едно семейство от Червен бряг, което избра да се завърне в родният град и само за две години развие успешен и устойчив бизнес?

Той е Боби – преди 15 год. професионалният му път го отвежда във Великобритания, където специализира като Технически ръководител в направление вентилационни и отоплителни системи, а в последствие се развива като ръководен кадър в голяма компания в британската столица Лондон.

Тя е Мира – учител и по настоящему (онлайн) университетски преподавател в Лондон. Завършва магистратура и докторантура по Образователни науки в Гринуичкия университет в Лондон. Развива академична кариера и е завеждащ на катедрата Бизнес в партньорство с голям британски университет.

Как и защо двамата решават да загърбят успешни кариери в Лондон и да се хвърлят смело в стартирането на семеен бизнес в Червен бряг? Какво прави бизнеса им толкова успешен? Ето техниге отговори:

Разкажете ни как решихте да създадете МИРАМАКС Клима и защо точно в Червен бряг?

Мира: Мирамакс Клима е плод на повече от 15 години опит на моят съпруг в сферата на климатичната и вентилационна техника. На първо място, имахме увереноста, че знаем какво правим и ще предложим професионална и качествена услуга на хората в региона.

Защо точно в Червен бряг? – Решихме да се приберем и да създадем МИРАМАКС, когато на нас ни се наложи да бъдем в обувките на клиенти и да потърсим фирма за продажба и монтаж на климатик в Червен бряг – меко казано, останахме неприятно изненадани от липсата на професионализъм и отношение. В крайна сметка се наложи да се обърнем към фирма, която предлага цялостната услуга (продажба и монтаж) чак от София. Накратко, с този негативен опит, разбрахме, че има ниша в това, което с Боби умеем най-добре: той – със знанията и опита си в сферата, а аз – в отношението към хората и социалната дейност на фирмата.

Споменахте социална дейност на фирмата, разкажете ни малко повече за вашата визия?

М 2

Боби: Като семеен бизнес, обръщаме внимание на всеки детайл и държим качествена услуга и специално отношение към всеки клиент. Аз лично се занимавам с обучението на нашите монтажисти и контрола на качеството – а той е ежедневен. Наясно сме, че работим в един от най-бедните региони в страната и повечето хора нямат високи доходи, затова имаме политика да не печелим от висока надценка, а от оборота като поддържаме най-ниски цени на нашите климатици и отоплителни системи. В същото време сме подбрали и работим само с надеждни марки и модели, защото с пълната гаранция, която даваме, се обвързваме с клиента за 3 години. Винаги се стремим да надминем очакванията на нашите клиенти. За нас е важно да създаваме дългосрочни партньорства, а не бързи продажби. Изключително горди сме, че вече над 80% от нашите нови клиенти се свързват с нас по препоръка от вече съществуващи клиенти.

Мира: Що се отнася до социалната дейност на фирмата, тук е моята специалност. На първо място, визията ни е да работим в посока отваряне нови работни места за млади хора и специализацията им, като целим повече хора да останат или да се завърнат в Червен бряг и общината ни. Стремим се да предлагаме на тези хора достойно заплащане за труда им, а те да работят за доброто име на фирмата.

Освен това се стремим да правим не просто бизнес, а да участваме активно в общността на местно ниво. Вярваме в отговорната бизнес практика и постоянно инициираме социални инициативи – в момента имаме активна кампания в подкрепа на всички пенсионери, като предлагаме безлихвен стоков кредит и преференциални цени. Имахме кампания по случай 24 май, покрепяща всички учебни заведения и детски градини на територията на общината. По случай деня на детето, организирахме  конкурс за детска рисунка на тема “Опазване на горите и въздуха” и раздавахме дръвчета за насаждане от деца и родители, което целеше да провокира обществено внимание върху изсичането на горите в на региона ни. Подкрепяли сме “Топъл обяд” за хора от Северозападна България, като сме дарявали част от всяка продажба и много други дейности.

Всичко това се случва, защото вярваме, че всеки бизнес, без значение малък или голям, е отражение на това, което са хората, които го управляват. Ако ние имаме визионерско мислене и грижа към хората, които ни се доверяват, то това обезателно ще се върне към нас.

Всичко това е страхотно. Какво обаче престои от тук нататък?

Боби: Това, което успяхме да създадем за две години не беше лесно. Живеем в малък град и нямаш право да стъпиш накриво, тук новините бързо се разбират /смее се/.

Ние създадохме име, от тук насетне предстои да запазим високите си стандарти на работа и доброто име на фирмата – това е най-важното! Също, работим усилено в посока да разширим периметъра си, като покрием с продажби и монтаж областите Плевен, Ловеч, Враца и София. По случай две годишнината на фирмата, пускаме и нашият онлайн магазим miramax-clima.bg който вече работи на територията на цяла България.

Мира: Ние избрахме да се развиваме тук, да се завърнем и да  приложим наученото и натрупания опит през годините. Целим да допринесем за положителното развитие на нашия град и общност и да оставим добър пример за децата си. Надяваме се и други бизнеси и млади хора да последват нашата визия.

М 1 2

Примерът на Мира и Боби е заразителен. Те вярват, че и други млади хора ще изберат Червен бряг за своя бизнес локация. Важното е да имаш цел и знания как да я постигнеш. Разбира се, и малко късмет.

Споделете:

Прочетете също

2 10

УМБАЛ “Д-р Георги Странски” – Плевен е предпочитана за обучение на студенти, специализанти и стажанти

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД в Плевен се очертава като модерна и предпочитана база за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *