Как благодариха на избирателите си от област Плевен лидерите, които ще бъдат депутати

БЛАГОДАРНОСТ 2 2
Снимка интернет

За благодарността в политиката е писано много. Ще цитираме само две мнения – на български и на американски политик. Българският е Елена Йончева, която казва: „Не влизаш в политиката, за да си благодарен. Нито да събираш фенове. А да се бориш, да отстояваш позицията, която си заявил. Без оглед на ударите, които ще се стоварят. И когато твоят партиен лидер е изоставил основните принципи, за които се бориш, тогава трябва да го заявиш. Иначе ставаш съучастник на този провал”.

Елена Йончева имаше проблеми със своя лидер, затова ще оставим без коментар казаното от нея. Въпреки, че има известна истина в думите ѝ

Но да чуем какво казва един друг лидер, който бе убит, но думите му вдъхновяват и днес. Джон Фицджералд Кенеди: „Когато изразяваме благодарността си, не бива никога да забравяме, че най-висшата признателност се крие не в изговарянето на думи, а в това, да живеем според тези думи”

Напълно споделяме тази позиция, защото още древните са го казали: Gratia gratiam parit – Благодарността ражда благодарност.

Посетихме фейсбук страниците на водачите на листи за област Плевен, като се ограничихме сред тези, които се очертават сигурни депутати в новото Народно събрание Както и тези, които бяха в предишното, но сега нямат този шанс.

Ето кой как е изразил своята благодарност към тези, които са му гласували доверие да ги представлява в парламента. В редовете написани от тези водачи, се вижда тяхната благодарност. А най-вече – между редовете

Иван Христанов /”Продължаваме промяната”/:

„Приятели,

След 30-дневна кампания, в която:

+++ спах общо 90 часа

+++ разговарях по телефона към 300 часа

+++ през повечето време правех по 3-5 неща наведнъж, ама буквално

+++ разговарях с граждани в област Плевен към 50 часа

+++ почивах си общо към 5 часа

Имаме резултат! Преди 2 месеца аз самият не вярвах, че повече от 9% са възможни. С усилен труд станахме водеща политическа сила. И то в група, в която никой не се възприема като политик.

Приятели, смирено ви благодаря!

Приятели, ще се борим за всяко късче доверие, което сте ни дали в аванс!

Приятели, работи ни се, за прекрасна България!

П. П. А сега отивам да се наспя. ”

Валери Лачовски /ГЕРБ – СДС/:

„За демокрацията еднакво значими са хората, които те подкрепят и тези, които са твои опоненти. Едните ти дават сила и увереност, а другите – мотивация.

В крайна сметка обществото разпредели вота в гр. Плевен и област Плевен така, че всяка една политическа сила да анализира себе си:

ПП – 23,67 %

ГЕРБ-СДС – 21,58%

БСП – 16,19%

ИТН – 14,86%

ДПС – 6,03%

ВЪЗРАЖДАНЕ – 4,24%

ДБ – 3, 49%

Изправи се БГ – 3,40%

Това до момента е най-ниската избирателна активност!

Искам да благодаря на всички жители на гр. Плевен и област Плевен, които дадоха подкрепата си за коалиция ГЕРБ-СДС!

Благодаря на всички организации, ръководители и членове от структурата на партията, които работеха активно за този процент.

Благодаря на Младежката структура на партията, която дори и за миг не загуби позитивизма и енергията си!

Отборът е отбор, тогава, когато заедно приема победите и поема загубите!

За мен бе чест и удоволствие да бъда водач на екип, който доказа, че обединени можем да вървим към желаната промяна.

Респект и уважение!”

Проф. Румен Гечев /БСП за България”/:

Нищо не открихме на официалната фейсбук страница на професора.

адв. Радостин Василев /”Има такъв народ”/:

„Благодаря от сърце на всички, които подкрепиха Има Такъв Народ. Вие доказахте, че сте смели, силни и мислещи хора.Трудно се избира ръчно направена парцалена кукла в магазин, пълен с лъскави играчки. Доказа се, че истината в политиката краткосрочно носи негативи, но съм сигурен, че е единствения дългосрочен хоризонт. Благодаря на всички, които гласуваха за мен и колегите от листата в област Плевен. Обещавам нито за миг да не ви подведа и да направя всичко, което зависи от мен, за промяна в посоката на държавата към по-добро.

Честито на победителя в изборите Продължаваме Промяната! Искрено се надявам да успеят да съставят правителство. Те имат шанса да разчитат на подкрепа от коректни партньори, за разлика от нас.

СИЛАТА Е В ИСТИНАТА!”

Марио Рангелов /ДПС/:

На фейсбук страницата на Марио Рангелов не открихме благодарствени думи. Затова пък дъщеря му Лора Рангелова, е написала:

„Честита победа на Г-н народен представител, моят баща, моят пример в живота! Гордеем се с теб! ”

Юлиян Ненчев /”Изправи се БГ”/:

Нищо не открихме на фейсбук страницата на Юлиян Ненчев. Последната публикация там е от 10-ти ноември.

Найден Зеленогорски /”Демократична България – Обединение”/

Няма фейсбук страница.

Ивелин Първанов /”Възраждане”/:

„Най-искрени благодарности на цялата плевенска организация! Специален поздрав за положените усилия и себераздаване”.

Това са думите на благодарност от страна на онези водачи на плевенските листи, които със сигурност влизат в парламента. Дали „живеят според думите си”, както казва Кенеди, се вижда от благодарността им към избирателя, но много повече ще се види като влязат в парламента

Защото България е парламентарна, а не президентска република. Ако мислите кой ще ни освобождава от мафията и ще въвежда ред, мислете за парламента ! За партиите в него и за законите, които ще гласуват. И за правителството, което ще ни ръководи. И накъде иска да ни води ?

А новоизбраните депутати трябва да знаят, че ще получат благодарността на избирателите само тогава, когато не премълчават истините заради благодарността си към лидера, партията или интересите на Америка, Брюксел, Истанбул, Москва.

Иначе България си отива ! И с нея всички ние !

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *