Начало | Икономика | Какъв е пътят на предприемача ще разискват днес в община Плевен

Какъв е пътят на предприемача ще разискват днес в община Плевен

Днес, 7-ми октомври, от 10.00 ч. в заседателната зала на община Плевен се открива социално – информационна кампания „Пътят на предприемача”. Неин организатор е фирмата „Консендо България” ООД. Тя е специализирана в предоставянето на консултантски бизнес услуги и оказва съдействие на публични и частни предприятия и физически лица.

Според „Консендо България” младежката безработица в Северозапада остава 13%”, Според данни на Евростат най-много млади хора, които нито учат, нито работят, има в Северозападна България – цели 45%. Това е изключително голям процент. Заради демографската криза в региона, в много от малките градове липсват достатъчно работни места и позиции за младите хора, които живеят там. В резултат на това селата се обезлюдяват, а жителите на необластните градове рязко намаляват. Това води до затихване на икономическите функции на тези населени места. Започват да се проявяват и социални дефицити –липса на интелектуални забавления, ограничен достъп до интернет, недостиг на информация за възможности за обучение и работа, вследствие на което настъпват и неблагоприятни промени в социалната среда. Всичко това поставя пред младите хора в малките населени места риск от липса на мотивация за развитие и амбиция за израстване. Със социално-информационната кампания “Пътят на предприемача” ние от Consendo имаме за цел да направим промяна, твърдят от фирмата.  

Обученията в рамките на „Пътят на предприевама” започват от Плевен поради наличието на много млади безработни хора в града.

Прочетете също

Преустановяват провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито в община Плевен

Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, според която на територията на община Плевен, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *