Последни новини
Начало | Новини | Йордан Грижов и Цветомир Генчев от ГЕРБ остават общински съветници

Йордан Грижов и Цветомир Генчев от ГЕРБ остават общински съветници

Срещу двамата общински съветници беше заведено дело в Административния съд по жалба на други двама членове от листата на ГЕРБ – Станислав Иванов и Емил Цветков. Те оспорват избора им „поради липса на качества към момента на обявяването им за избрани общински съветници“. Иванов и Цветков оспорват решение на ОИК –Плевен, с което колегите им са избрани за съветници. Като аргумент посочват, че са получили съответни  валидни преференции, повече на брой от избраните Грижов и Генчев, както и че е прогласено за нищожно решението на ОИК №327-МИ/27.10.2015 г., с което заличаването на жалбоподателите от кандидатската листа на ПП ГЕРБ след произвеждане на изборите е счетено за невалидно.

Административният съд в Плевен приема, че в случая не са налице основания за неизбираемост по отношение на избраните за общински съветници Йордан Грижов и Цветомир Генчев нито по времето, когато са били кандидати за общински съветници, нито след провеждане на изборите, тъй като не са представени доказателства в обратен смисъл за декларираните обстоятелства, които да са настъпили в по-късен момент. Ето защо не са налице основанията на чл. 30, ал. 4, т. 12 от ЗМСМА – не са налице основания за неизбираемост на избраните общински съветници Грижов и Генчев в смисъла, вложен от законодателя в понятието „неизбираемост“.

Решението  на Административен съд – Плевен не е влязло в сила, като подлежи на оспорване с касационна жалба пред Върховен административен съд на Република България, в срок от 7 дни от съобщаването му на страните.

 

 

Прочетете също

Млади доброволци в битката с коронавируса в град Левски

Снимка – пресцентър община Левски Млади доброволци се включиха в битката за предпазване от заразата …

4 коментара

 1. Достоен гербераст

  Законноизбраните съветници са прецакани! Защо ли? Защото не играят по свирката на бандата Дилинджър! Това го няма и в Сомалия! Грижов и Генчев са незаконни! Да се измитат!

 2. Циганския депутат

  Ами нафукания цигански депутатин Поповски? Вижте в циганските секции как са гласували за него. Кой нормален българин ще гласува за тоя продавач на цигански бебета? Да, ама… нема кой да го прати в зандана! Това е положението!

 3. плевенчанин с билет за МАНХАТЪН

  Боклуци сте всички, които търпите тая кочина! Аз се изнасям с еднопосочен билет и забравям за всичката тая сган!

 4. село Плевен изчезва!

  Най-много до 10 години в тоя окраден и опустошен град няма да останат нито хора, нито котки и кучета! Кмета да постави един обелиск с имената на унищожителите му: Зеленогорски, Петков, Стойков и Спартански. Останалата сган (крадливи депутати, неграмотни съветници, лизачи, лапачи и куртизанки) не заслужава внимание!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *