Йордан Грижов за Йордановден: Измих си очите на Вита и запалих свещ за здраве на близките ми

Общинският съветник Йордан Грижов със семейството си. Снимка – Плевен прес.

Г-н Грижов, как ви тръгна деня и как ще го отпразнувате ?

Денят ми тръгна както обикновено. Всеки ден ставам към 7 часа, с тази разлика, че днес станах на 31 години. Сутринта отидох до река Вит и си измих очите със студената вода, защото по традиция скачам всяка година за кръста. Но тази година поради ситуацията, в която се намираме, общината прецени, че е по-добре да отмени този празник. Аз се съгласявам с това решение на администрацията. Отидох, измих си очите, после отидох в църквата, запалих свещичка за здраве на моите близки  и сега сме тук на паметника на Христо Ботев, за да отдадем почит и на този, лично за мен, най-голям революционер.

Тогава да попитам „Не мислите ли, че сме големи длъжници на Христо Ботев“ ?

Огромни длъжници сме.

С какво ?

С това, че много от българите забравяме историята и много рядко си я припомняме.  Ще дам за пример държави, без да цитирам имена, които си измислят герои и ги уважават. При положение, че ние имаме съществуващи такива като Левски и Ботев, много малко пропаганда отделяме на тези имена. Длъжници сме с това, че трябва да ги помним, децата ни също трябва да ги знаят и да не ги забравят.

Всеки политик ли трябва да слага портрета на Христо Ботев в кабинета си,  дори и да не е съвсем чист пред поета ?

Ако не те е срам да гледаш Ботев в очите, го сложи в кабинета си. Иначе всичко друго е лицемерие. Не трябва всеки да слага портрета на Ботев в кабинета си.

Ходил съм в една българска община, там има накачени портрети на Ботев, Левски , Раковски и т.н. Долу в десния ъгъл пише „Дарение от Мултигруп”. Загледайте се в общини или в училища дори. Долу в десния ъгъл на портретите пише „Дарение от Мултигруп”.

Виждам, че  и малката ви дъщеричка е тук. Защо я водите ?

Защото примера е най-важен, който можем да дадем на децата си. Каквото и да говорим, на каквото и да ги учим, те гледат примера. Трябва да се дава пример.

Вие сте  активен застъпник на спорта в Плевен. Как виждате плевенския спорт в условия коронавирус ,безпаричие и липса на условия за спортуване ?

Радвам се, че г-н Спартански се съобрази с искането на клубовете да не останат на 50 % от бюджетите и направи според мен, всичко възможно в тази ситуация, да им вдигне с още 25 %  парите и общо всички клубове да вземат около 75 % от бюджетите. Скоро предстои приемането на нов бюджет и аз като председател на комисията за спорт, ще се боря да останат парите за спортните клубове. Защото най-добрия лек е спорта и децата трябва да спортуват. Вирусът си го има, но спортът ще победи всичко.

Прочетете също

Мартин Заимов /ДБО/: В момент на несигурност, свободата на личен избор трябва да бъде уважена

Мартин Заимов, включен в листа на „Демократична България – Обединение“ Плевен. Снимка – интернет Финансистът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *