Начало | Новини | Йордан Грижов /ГЕРБ/: Общината няма визия по отношение на туризма

Йордан Грижов /ГЕРБ/: Общината няма визия по отношение на туризма

Общински съветник Йордан Грижов. Снимка – Плевен прес.

Изказване на г-н Йордан Грижов по проекта за “Бюджет 2020” на община Плевен.

“Първо, бих искал да попитам по отношение на осветлението по улици и площади се планират 900 000 лв. Въпрост ми е провокиран от това тъй като миналата или по-миналата година се съгласихме една фирма да извърши дейност по подмяна на осветителните тела, което би било много изгодно за нашата община като трябваше да се подмени цялото осветление на община Плевен. Върви ли това обновяване на осветителните тела и на базата на какво се дължат тези 900 000лева ?

Друго, което ми прави впечатление е дейност 745 „Обредни дейности, домове и зали”. Там се планират 30 000 лева за издръжка. Има ли възможност община Плевен , седмата по големина община в България, най-накрая да има Обреден дом или Обредна зала, която да предоставим на нашите граждани, а не да ги пъхаме в една стаичка където да извършват този важен акт.

Сериозно притеснение за мен е дейност 865, в която са заложени 70 000 лв. това за мен говори, че общината няма абсолютно никаква визия по отношение на туризма. Направих си труда да говоря с един наш колега, който е ръководител на голям търговски център – колко пари дава за реклама на година. Тя възлиза около 100 000. Не може един търговски център да влага за реклама 100 000, а община Плевен да влага едва 70 000. Това вероятно ако се разбие на заплатите на хората, които работят там – и свършват парите. Смятам, че трябва по-агресивна, по-адекватна  реклама. Ако трябва да се извикат външни хора , професионалисти, които да изготвят стратегия за развитие на туризма в общината.

Прави ми впечатление, че „Градска мобилност е заложила 100 000 лева като разход за този паяк. Какъв е самият договор и защо „Градска мобилност”  отделя 100 000 лева за разход ? Къде отиват приходите от този паяк и дали е изгоден договоря спрямо общината ?”

Прочетете също

Британският премиер Борис Джонсън хвана коронавирус

Борис Джонсън е дал позитивна проба за COVID-19, предават медиите на Острова. Британският министър-председател написа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *