Последни новини
Начало | Новини | Йордан Грижов /ГЕРБ/: Двата клуба по плуване да пуснат „малко кръв”, за да се реши проблема с общинския басейн

Йордан Грижов /ГЕРБ/: Двата клуба по плуване да пуснат „малко кръв”, за да се реши проблема с общинския басейн

Йордан Грижов. Снимка – фейсбук страница.

Смятам, че срещи като тази, са полезни за постигане на помирение между двете страни. Получихме обещание и от двата клуба за следваща окончателна среща в по-малък състав, за да се разберат и двете страни, и вече се надяваме, че ще се приключи с цялата сага. Докато не се реши този въпрос да не си тръгва никой. Както образно казвам „двете страни ще пуснат по малко кръв”, за да се разберат. Смятам, че това е подходящо за момента. След време, когато изтече договора,  ако трябва обществено обсъждане да има , защото реално това си е общински басейн и трябва всички наши деца да имат достъп до него. Другото вече е въпрос на мениджмънт. Общината като собственик може да наложи своите изисквания и да каже „аз ще ти дам този басейн, но с тези и тези условия”. От там нататък наемателят решава дали да го вземе или не.

Преценихме, че на последната среща, която двете страни приеха да се проведе, ще бъдат тримата председатели на комисии в ОбС: на „Младежки дейности, спорт и туризъм” в мое лице, на „Общинска собственост” – Владислав Монов и комисията по „Законност и обществен ред” с председател Илиян Йончев.  

Исканията за прекратяване на договора между общината и сегашния наемател според мен са крайни и не са решение на проблема. Господин Спартански коментира много пъти, че при една подобна процедура рискуваме година и нещо не само децата на „Инвиктус” да не плуват, ами нито един човек на Плевен в този басейн. Смятам, че г-н Спартански е разумен в това, което казва и реално нещата са такива, защото процедурите са тромави. Пък и при тези проблеми ще има обжалване и т.н., при което ще отиде една година, година и половина без басейн. Това не е решение.

Надявам се тази среща да бъде последна. Аз се ангажирам да инициирам последната среща да се проведе до края на месец януари.

Прочетете също

Различията между Северна и Южна България бяха темата на онлайн форум в Свищовската стопанска академия

Кръгла маса на тема „Статистически измерения на регионалните различия и неравенства между Северна и Южна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *